Tennis

”Ljug inte om vad jag har sagt”

Av: 

Johan Linderstam

SPORTBLADET

Pim-Pim till attack mot de svenska DC-kaptenerna

MISSNÖJD Joachim Johansson är missnöjd med de svenska DC-kaptenerna.

Foto: Bildbyrån

Ett svenskt Davis Cup-bråk är på väg att brisera på nytt.

Den assisterande kaptenen Jocke Nyström säger att Joachim "Pim-Pim" Johansson fått en inbjudan till matchen mot Rumänien – men tackat nej.

Pim-Pim själv hävdar motsatsen.

”Förbundskaptenerna ljuger”, skriver han på sin blogg.

Om knappt två veckor – 18:e till 20:e september – möter Sverige Rumänien i Davis Cup-kvalet i Helsingborg, och den här veckan ska kaptenerna Mats Wilander och Jocke Nyström presentera en spikad trupp.

Namnen som kommer nämnas är redan klara och består av Robin Söderling och Andreas Vinciguerra till singlarna, Robert Lindstedt och Simon Aspelin i dubbeln och Daniel Berta och Johan Brunström som reserver och träningsspelare.

Men Joachim "Pim-Pim" Johansson saknas återigen.

– Vi gav "Pim-Pim" en inbjudan men han tackade nej. Han säger att han siktar mot Stockholm Open i stället, säger Jocke Nyström till TT.

”Har inte tackat nej”

Något som Johansson hävdar är en ren lögn.

”Jag har varken fått frågan om att vara med i DC-matchen, tackat nej eller skyllt på Stockholm Open. Det är inte jättesvårt för mig att tolka deras agerande match efter match, men ljug inte om vad jag har sagt (eller inte sagt) och om att ni erbjudit mig en plats i DC-matchen. Bättre att säga att jag inte är tillräckligt bra eller att jag inte passar som spelare för ert ledarskap men ljug inte. Inte bara för min skull men vad sänder detta för signaler till juniorerna som drömmer om att få spela DC tennis precis som jag”, skriver Pim-Pim på i sin blogg.

Ser sig inte som startspelare

Av rädsla för att bli felciterad väljer han att skriva om det själv, och utvecklar sin synpunkt vidare:

”Det har skett vid två tidigare tillfällen (vad jag minns) att spelare tackat nej till DC-spel och då har de spelarna fått skit. Jag är inte beredd att ta skit som jag inte förtjänar och därför vill jag bara klargöra situationen på min blogg så att man inte blir felciterad.

Om någon av Mats Wilander eller Joakim Nyström mot förmodan läser min blogg så behöver ni inte höra av er till mig angående DC-matchen som går om 2 veckor då jag dels tycker att seriespelet i division 3 sköts bättre dels av respekt för de andra spelarna i laget! Synd bara att jag älskar att spela DC för Sverige, speciellt inomhus. Vill dock påpeka att jag inte alls hade sett mig själv som en självklar singelspelare då vi har många andra bra spelare, utan som ett bra alternativ.”

Sportbladet har förgäves sökt DC-kaptenerna och Joachim Johansson för en kommentar

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis