Familjen Schleck i topp på etappen

SPORTBLADET

Men Contador kvar i ledning

Den 17:e etappen av Tour de France blev en familjär historia. Bröderna Schleck, Fränk och Andy, från Luxemburg körde in som nummer ett respektive tre i den franska bergsbyn Le Grand-Bornand.

Attacken var en chansning – men den gick hem och sätter Schleckbröderna i en bra sits inför avslutningen på touren.

– Vi hade absolut inget att förlora. Klart att det var en chansning, men man måste ta risker för att få någon fördel längre fram i den här tävlingen, säger Fränk Schleck.

Totalledaren Alberto Contador var den ende cyklisten som orkade hålla samma tempo som bröderna och slutade på andraplats. Därmed fortsätter spanjoren att tävla i den gula tröjan, i sammandraget är han 2,26 före Andy Schleck.

Amerikanen Lance Armstrong gjorde ensam ett försök att haka på topptrion – men allt slutade i en kamp mot klockan för att inte tappa för många placeringar i sammandraget. Etappen slutade med en femteplats och i resultatlistan passerades han av bröderna Schleck – Armstrong är 3,55 efter Contador.

– Jag försökte, men jag kunde inte hålla samma fart för att hänga med dem, säger Armstrong.

För svenske Gustav Larsson blev det ännu en tung dag i bergen – han anlände till Le Grand-Bornand drygt halvtimmen efter Schleck. Inför den 18:e etappen finns han först på 51:a plats, 56,47 efter totalledaren.