Stefan Holm: Beviset på att tennisen tar lätt på dopning

SPORTBLADET

Tennisstjärnan Richard Gasquet tog inte kokain medvetet.

– Jag kysste fel tjej, förklarade fransmannen.

Det är klart att han gjorde, resonerade ITF och hävde hans avstängning.

Gasquet.

Pamela.

Vem är Pamela?

Existerar hon i verkligheten?

Enligt Richard Gasquet gör hon det.

Det var hennes fel att han i mars, efter att ha dragit sig ur Masters-turneringen i Key Biscayne, lämnade ett dopningsprov med spår av kokain.

Internationella tennisförbundet, ITF, stängde av fransmannen i väntan på B-provet, som också visade spår av drogen.Gasquet kom ändå undan en upp till två år lång avstängning.

Efter två månader och 15 dagar var han välkommen att spela igen. 23-åringen lyckades nämligen övertyga dopningstribunalen i London att han fått i sig drogen genom att kyssa en kvinna vid namn Pamela på en nattklubb i Miami.

Den lilla mängden kokain stärkte Gasquets version, men en annan viktig faktor var hans framställning som person. De tre advokaterna i domstolen gillade honom, helt enkelt.

”Vi har kommit fram till att spelaren är en person som är blyg och reserverad, ärlig och sanningsenlig, en person med integritet och en bra personlighet”, skriver de i ett uttalande.

Festade på strippklubb

Slutsatsen är att de friade en man som bevisligen hade spår av kokain i urinen – samtidigt som de utan bevisning utgick från att den där Pamela hade snortat.

Det är bara ett i raden av bevis på att tennisen tar lätt på dopningen.

Visst, Richard Gasquet ser ut som en konfirmand men vad döljer sig under den fromma ytan?

Det var väl inte han som så sent som i fjol slet av sig skjortan på en strippklubb efter en Davis Cup-match i Sibiu, Rumänien.

Jo, ta mig tusan.

Han ser kraftigt berusad ut på bilderna, men förmodligen har han bara kysst en kvinna som har druckit alkohol.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis