Boxning

MÄSTAREN

Av: 

David Tanentsapf

SPORTBLADET

Författaren till boken om Ingo: En fantastisk idrottsman

Aftonbladets förre redaktionschef Sigurd Glans kände Ingemar Johansson väl efter sitt arbete med biografin ”Tungviktaren”.

- Ingemar var en fantastisk idrottsman, säger han.

Sigurd Glans började skissa på ”Tungviktaren - boken om Ingemar Johansson” i samband med att den förre tungviktsmästaren skulle springa sitt första Stockholm Maraton 1981.

- Jag, Ingemar och Lasse Sandlin satt och pratade och Ingemar berättade en historia om när han suttit på en restaurang i Schweiz då det kom fram en kille och frågade om hans svärfar fick hälsa på Ingemar. Det gick för sig, och mannen som kom fram var Charlie Chaplin. Då kände jag att hans liv måste sammanfattas, berättar Sigurd Glans.

Boken utkom lagom till ”Ingos” 50-årsdag 1982 men Sigurd Glans har så sent som i år uppdaterat boken - och Aftonbladet kan i dag publicera exklusiva utdrag ur biografin.

Glans och Ingo höll kontakten även långt efter att första upplagan lanserades.

- Senast jag träffade honom var i slutet på 90-talet, när han precis kommit tillbaks från USA. Jag var nere i Göteborg för några månader sedan men då gick det inte, han var redan så dålig, säger Sigurd Glans.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Boxning

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning