Poker

Läsarna på aftonbladet.se: okej att pokervärlden festar

Av: 

Minimedia

Jim Baas

SPORTBLADET

Aftonbladet.se:s läsare har sagt sitt.
Det är okej att festa i pokervärlden.

Drygt 57 procent har svarat ja på frågan ”är det okej att festa under pokerturneringar?”.

Ja till alkohol  När mer än fyratusen läsare på aftonbladet.se har röstat, är svaret ”ja” på frågan om det är okej att festa under pokerturneringar.
Ja till alkohol  När mer än fyratusen läsare på aftonbladet.se har röstat, är svaret ”ja” på frågan om det är okej att festa under pokerturneringar.

Debattvågorna har gått höga den här veckan, efter pokerproffset – och före detta fotbollsproffset – Hans Eskilssons utspel att det är ”oacceptabelt” och ”respektlöst” av välsponsrade pokerspelare att festa hårt och komma bakfulla till borden när stora pokerturneringar startar. Tävlingar där miljoner står på spel och där spelarna representerar de stora pokerrummen på nätet. Eskilsson tycker också att uppkomlingar i pokern, som kvalat in till stora turneringar med jättesummor på spel, inte tar chansen fullt ut när de festar till i stället för att på idrottsmannavis ladda seriöst inför turneringarna.

Har fått mothugg

Men Hans Eskilsson har inte fått stå oemotsagd.

Snacket har gått på olika pokerforum och inte minst av de andra bloggarna på aftonbladet.se. Lina Olofsson och William Thorson har tagit klar ställning för att det är okej med festande i samband med turnering, båda har inställningen att så länge du mår bra är det okej att festa, det viktiga är att må bra om du ska lyckas och att festa med vänner kan vara ett bra sätt att må bra för många skickliga pokerspelare.

Nu har även läsarna på aftonbladet.se tyckt till i frågan – och de går överlag på samma linje, som Olofsson och Thorson: nämligen att festandet är okej. Stapeldiagrammet till höger visar:

57,6 procent svarar ”ja” på frågan ”är det okej att festa under pokerturneringar?”.

29,4 procent svarar ”nej, men något glas alkohol är okej”.

13,0 procent svarar ”absolut inte, inför nolltolerans!”.

Så tycker experten

Så här ser branschtidningen Poker Magazines chefredaktör Murat Sahan på saken:

– På ett sätt förstår jag Hans Eskilssons inställning. Han har rätt så tillvida att det blir oseriositet till viss del då en del spelare inte kan koncentrera sig på spelet. Men för gemene man som kommer till en stor turnering är det minst lika viktigt att få möta stjärnorna och få sig en upplevelse, när de ändå vet att 90 procent av spelarna blir utan vinstpengar i turneringen.

Han fortsätter:

– Och när vi nu vet att upplevelsen är viktig för de vanliga spelarna är det givet att stjärnorna måste ställa upp och festa också.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker