Drömmer om hemmaseger

SPORTBLADET

Efter segern i England - nu siktar Vettel på att erövra hemlandet

Seger senast nu väntar hemmaplan för Sebastian Vettel.

– Jag drömmer om att vinna där, säger han.

Tysken vann på Silverstone och är den förste utmanaren till Brawn, Jenson Button och Rubens Barrichello. Nu väntar Nürburgring, en bana han kört ett antal gånger sedan det första loppet i Formel BMW 2003 och han kommer dit som Tysklands stora hopp.

Landets nya storstjärna.

– Det finns en fördel av hemmaplan. Det är som när man har hemma match i fotboll. Man ger alltid 100 procent, men motivationen är större när man kör på hemmaplan eftersom man verkligen trivs där, säger han till motorsportmagazin.

- Jag drömmer om att vinna där, jag gläder mig åt varje seger, men man som tysk får höra den tyska nationalsången i Tyskland då är det något väldigt speciellt.

Första loppet på Nürburgring

Nürburgring är en speciell bana för alla tyska förare, omgivningen och stämningen är något extra. Precis som inför loppet på Hockenheim tältar folk i närheten av arenan.

– Nordschleife är en fantastisk bana, en av världens bästa. Det går upp och ner, det finns många snabba kurvor och det är helt enkelt enormt roligt att köra där. Det är dessutom speciellt eftersom vädret kan slå om på bara några minuter, även om det är ett sommar lopp, myten om Nordschleife stämmer. Den nya Nürburgring är en av de bästa nya banorna och även schnitzlarna i de små restaurangerna är legendariska, säger han.

- Bäst av allt gillar jag Fordkurvan och vägen till Kehre. Dessutom gillar jag Warsteinerkurvan och vänsterkurvan som är strax före.

Sebastian Vettel gör nu sitt första F1-lopp på Nürburgring och hoppas på att hans dröm blir tillverklighet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1