Pokerbloggaren Lina Olofsson om WSOP

SPORTBLADET

Pokerbloggaren Lina Olofsson har följt hela Main Event i poker-VM. Här, i ett utdrag från pokerstarsblog.nu, sammanfattar hon turneringen. Via länken intill kan ni läsa om turneringens mest minnesvärda ögonblick, enligt henne.

Det är över! Eller kanske är över fel ordval. Resan har ju bara börjat för våra nio finalister i årets World Series of Poker.

Nio spelare kvar av 6494. Två veckor tog det att ta sig igenom hela fältet så ni kan förstå hur välbehövd denna vila på fyra månader kommer att vara för dessa herrar. Ja det stämmer. Nu dröjer det fyra månader innan vi har en segrare korad här inne i amazonrummet på Rio Hotel & Casino i Las Vegas.

Dagen startade med 27 spelare som alla hade tillräckligt mycket marker för att kunna ta sig hela vägen till "the final nine" men som alltid i poker var det kortleken som fick avgöra och det har gått förvånansvärt snabbt genom dagen.

Vi har sett badbeats, vi har sett uppdubblingar, vi har sett lyckorus, vi har sett jubel och vi har till och med sett tårar och besvikelse. Det har utan att överdriva varit en mycket händelserik och spänningsladdad dag här idag. Framförallt har vi aldrig tidigare sett ess blivit knäckta så många gånger på tv-bordet som vi har idag. Om sanningen ska fram har vi faktiskt inte sett essen hålla upp en enda gång under hela dagen och det har alltid varit i extremt avgörande potter som nästan varje gång har kostat någon turneringen.

Så skulle det även bli i den sista och avgörande handen för i dag. Att Darwin Moon som nu kommer att vara jättestor chipleader inför finalen den sjunde november 2009. Darwin Moon har haft en rush genom dagen och har varit helt ostoppbar i sin framfart. Precis innan de var nere på tio spelare slog han ut chiptrean Billy Kopp med färg mot färg för en pott på 45 miljoner. Några händer in efter att de skulle spela om finalbordsbubblan kom nästa riggade hand till Darwins favör. Han hade två åttor när Eric Buchman reisade till 650k. Darwin synade och Jordan Smith slog om till 2,6 miljoner från lilla mörken. Buchman foldade medan Darwin tog en syn. Floppen hade knappast kunnat vara bättre med 8-4-2...

Inte nog med det han fick in pengarna mot två ess hos Jordan. Turn var en femma vilket gav Jordan några fler outs för stege men när en tia kommit på river utbröt ett jubel i hela lokalen. Finalbordet i 2009 års World Series of Poker stod klart och samtliga nio är nu dollarmiljonärer. Stort grattis till Darwin Moon, Eric Buchman, Steven Begleiter, Jeff Schulman, Joseph Cada, Kevin Schaffel, Antoine Saout, Phil Ivey och James Akenhead som under de nästkommande månaderna kommer att vara på allas läppar och gå under benämningen "November Nine".

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker