Federer enkelt vidare till nästa runda i Wimbledon

Foto: Susan Mullane
Federer tackar Lacko för matchen.

avDaniel Sörensen

SPORTBLADET

Roger Federer hade en lyckosam dag ute på centercourten under Wimbledons andra dag.

Slovaken Lukáš Lacko besegrades tämligen enkelt med 6–4, 6–4, 6–1.

I nästa runda väntar tysken Jan-Lennard Struff.

Världstvåan Roger Federer, 36, kan än.

I Wimbledons andrarunda ställdes han mot Lukáš Lacko (rankad 73 i världen) från Slovakien, och där visade han att han är en av favoriterna att vinna den prestigefyllda turneringen.

Tack vare setsiffrorna 6–4, 6–4, 6–1 har schweizaren nu vunnit 26 raka set i Wimbledon – han vann hela turneringen i fjol.

– Jag spelade väldigt bra. Jag kände mig i fin form och var mindre nervös än i förstarundan (vinst mot Dušan Lajović), säger Federer till BBC.

16 serveäss i matchen

Nyckeln bakom segern var – liksom så ofta tidigare i Federers karriär – hans precisa servespel.

36-åringen, som har vunnit 20 grand slam-titlar under karriären, mäktade med hela 16 serveäss och poäng i 93 procent av alla hans förstaservesbollar.

– Jag är glad hur jag träffade bollen, hur jag fokuserade på mitt servespel och hur jag alternerade det med några slicebollar och returer, säger Federer.

I den tredje rundan ställs Federer mot tysken Jan-Lennard Struff, som vann mot kroaten Ivo Karlović i en match som pågick i fem set.

Flera världsstjärnor i spel i morgon

I morgon spelar flera av världsstjärnorna på herrsidan sina matcher i andrarundan.

Världsettan Rafael Nadal spelar mot kazaken Mikhail Kukushkin, trean Alexander Zverev får möta amerikanen Taylor Fritz och världsfyran Juan Martín del Potro ställs mot spanjoren Feliciano López.

Den före detta världsettan, serben Novak Djokovic, har inte haft ett lätt år. Han har återhämtat sig efter en armbågsoperation och är för tillfället rankad som nummer 21 i världen.

I morgon möter han argentinaren Horacio Zeballos.

De har vunnit flest Grand Slam-turneringar 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis

Wimbledon