Alonso: Vettel och Hamilton är mina värsta konkurrenter

avAnna Andersson

VM-ledaren är orolig inför omstarten av F1

Foto: Scanpix
Fernando Alonso.

Fernando Alonso är säker.

På vilka två som ska utmana honom i kampen om VM-titeln.

Lewis Hamilton och Sebastian Vettel.

Den första helgen i september är det dags för F1 att inleda den återstående delen av säsongen och kampen om mästerskapet ska avgöras. Efter elva av 20 lopp har Fernando Alonso, Ferrari, ledningen i mästerskapet och han jagas närmast av Mark Webber, Red Bull. Australiern är 40 poäng bakom.

Ändå är det inte honom som Fernando Alonso fruktar.

- Hamilton och Vettel är de förare som vi har koncentrerat oss på redan från början av säsongen, säger Alonso till Totalrace.

- Det är också de två som är mina tuffaste konkurrenter.

Även Räikkönen kan utmana

De ligger trea och fyra i VM-tabellen och femma är Kimi Räikkönen, Lotus - och mästaren från 2007 är bara åtta poäng bakom tvåan Webber.

- Det är väldigt jämnt konstaterar Alonso som helst inte ser att något av de jagande stallen, Red Bull, McLaren eller Lotus, kommer att dominera sporten under hösten.

- Jag hoppas att de killarna slåss med varandra ett tag, säger Alonso.

- Men som jag ser det är det ingen omöjlighet för någon av förarna som nu ligger bland de fem främsta att ta in mitt försprång. Ett, två bra lopp och de är med där framme.

Ende föraren med tre segrar

Fernando Alonso är den enda föraren som i år har tagit poäng i samtliga lopp. Han är också som har flest segrar i fältet, tre.

- Det finns tävlingar där vi vet att vi kan stå på pallen och så finns det de banorna som vi vet att vi inte är bättre än kanske sjua, säger han.

- Men vi kan inte tillåta oss att göra några misstag.

Omstarten avgörs på Spa, Belgien, en vecka senare kör F1 på Ferraris hemmabana, Monza. Därefter lämnar sporten Europa för årets säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1