Villa klart för semi efter segern på reservarenan

Foto: KENTA J NSSON / BILDBYR N
Arkivbild
SPORTBLADET

Villa är klart för bandysemifinal efter en klar 5–1-seger mot Västerås inför blott 2 717 åskådare på Isstadion i Lidköping.

Lagets ordinarie inomhusarena är upptagen av komikern Johan Glans.

– Det är ju en komik i sig som man kan tycka en del om, säger kommentatorn Robert Tennisberg.

Matchen på fredagskvällen var den fjärde i kvartsfinalserien mellan Villa Lidköping och Västerås. Villa ledde med 2–1 i matcher och skulle vid vinst säkra en semifinalplats. Det gjorde laget tämligen enkelt.

Västerås hade visserligen en bra period efter att David Karlsson gjort 1–0 för hemmalaget i den åttonde minuten. Men i stället för kvittering gjorde Christoffer Norin 2–0 i den 33:e minuten och efter det var det inget snack. Johan Esplund utökade till 3–0 innan Ted Bergström reducerade precis före halvtidsvilan.

I andra halvlek gjorde Esplund både 4–1 och 5–1, vilket blev slutresultatet. För andra året i rad är Västerås därmed utslaget i kvartsfinal.

För Villa Lidköping väntar tabelltvåan och förra årets mästarlag Edsbyn i semifinal

”Konstigt”

Matchen spelades inför 2 717 åskådare på Isstadion i Lidköping.

Bandyplays expertkommentator Mattias Nilsson menar att det ”garanterat hade varit 4 000” åskådare om matchen spelats inomhus i lagets ordinarie arena.

Anledningen till att matchen inte kunde spelas i Sparbanken Lidköping Arena var för att Johan Glans och andra komiker ska uppträda där på lördagen.

– Det är ju en komik i sig som man kan tycka en del om, och det gör naturligtvis Villa Lidköpings klubbledning. Men man basar inte för allt som händer i den multiarenan. Det är klart att det ska hända andra saker, men det är lite konstigt att det inte får spelas slutspelsbandy på ordinarie datum när arenan har tillkommit för att Villa Lidköping har ett bra bandylag, säger kommentatorn Robert Tennisberg i Bandyplays sändning.

”Kan tycka att det är märkligt”

Inför matchen uttalade sig Villas försvarare Martin Andreasson i frågan.

– Jag orkar inte irritera mig på det, men funderar man på det kan man tycka att det är märkligt, sa han till Bandypuls.

– Utan att veta hur det ser ut med biljetter, och utan att egentligen ha rätt att uttala mig, så känns det som att man borde ha kunnat trycka in det där någon annanstans. Var som helst utom i arenan under slutspelet, eller en annan dag om tre veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM