Galna hajpen ska ta Knicks till slutspel

avKristoffer Bergström

Publicerad:

Biljettpriserna rusar i höjden

Foto: AFP
Jeremy Lin har varit fantastisk den senaste tiden för sitt Knicks.

Biljettpriserna i Miami, Boston, Dallas och San Antonio höjs när han kommer.

Runt arenorna ska Linburgare, Linshakes och chicken-Lings säljas.

Det verkar vara något speciellt med killen som bodde på brorsans soffa ­förra månaden.

Fjärde februari hade Mike D’Antoni ­inget val. Knicks två främsta point guards slet med skador, laget gick uselt, slutspelet verkade onåbart och något behövde hända. Så head coachen kastade in en okänd 23-åring som inför säsongen ratats av två klubbar och bodde på sin storebrors soffa.

Jeremy Lin mantlade förtroendet och ­noterades för 25 poäng, fem returer och sju assister. Matchen efter satte han 28 poäng.

Lin anförde sitt New York Knicks i sju matcher på tolv dagar. De vann samtliga. Den nye point guarden bräckte Shaquille O’Neals NBA-rekord på 129 poäng på sina första fem matcher och inspirerade till ett nyamerikanskt ord som är lika mycket smeknamn som pandemi:

Linsanity.

Ligger fortfarande på slutspelsplats

Lingalenskapen kan skönjas i tabellen där Knicks tagit sig upp på slutspelsplats. Eller på restaurangerna intill Madison Square Garden där AP rapporterar om krystade ordvitsar för att sälja kött och dryck i Lins namn. Eller på de kommande motståndarnas biljettförsäljning. Sajten marketwatch.com skriver att det blivit omkring 20 procent dyrare att gå på de matcher där Knicks kommer på besök. När de når Boston, där Jeremy Lin pluggade, är de få kvarvarande biljetterna 45 procent dyrare.

NBA:s stjärnor har radat upp berömmet.

– Det här är en av de där Rocky-liknande historierna, sa Shaquille O’Neal i veckan.

Resan mot stjärnorna har planat ut en gång. Natten till i går föll Knicks mot New Orleans Hornets med 89-85. Men om Jeremy Lin i sju raka matcher visat hur man vinner som en stjärna visade han då att det går att förlora som en.

Point guarden gjorde 26 poäng, men vägrade vara stolt eller nöjd.

– Det var en glanslös insats från mig. Jag var vårdslös med bollen, sa han och fortsatte:

– Det är min roll att ta hand om bollen

– och att ta hand om matchen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

NBA