Jättestöd för Armstrong

SPORTBLADET

”Har inspirerat miljoner med sina atletiska prestationer”

Lance Armstrong, 40, valde att inte överklaga de dopningsmisstankar som riktats mot honom.

Beskedet innebär att han, bland annat, förlorar sina sju segrar i Tour de France.

Men trots det får både han och hans stiftelse Lance Armstrong Foundation stort stöd av fans och sponsorer.

Det var i fredags som cykelsportens kanske största namn genom tiderna, Lance Armstrong, meddelade att han inte kommer att överklaga de anklagelser om dopning som riktats mot honom ifrån den amerikanska antidopningsbyrån USADA. Men trots beskedet, som innebär att Armstrongs resultat från 1998 och framåt stryks, har det varit positiva dagar för hans stiftelse ”Lance Armstrong Foundation”.

Enligt ESPN ökade donationerna ordentligt efter beskedet. På fredageftermiddagen, bara timmarna efter Armstrongs beslut att inte överklaga, hade stiftelsen fått in drygt 500 000 kronor i donationer. Nästan tio gånger så mycket som dagen innan.

I går hade sammanlagt över 1700 personer valt att donera till stiftelsen och summan hade nu överstigit en miljon kronor, enligt VG.

Får stort stöd

– Vi har fått svar från våra starkaste supportrar. Och även om de är frustrerade över utgången är de glada över att kunna lägga det här bakom sig och köra på som vanligt, sa stiftelsens talesman Doug Ulman till ESPN.

Armstrong har fått stort stöd ifrån både fans och sponsorer efter dopningaffären.

– Lance har uttalat sin oskuld och har varit orubblig kring den saken, sa en talesperson ifrån sponsorn Nike till New York Times.

Många menar att dopningavstängningen aldrig kan överskugga den insats Armstrong gjort för att hjälpa cancersjuka via sin stiftelse Lance Armstrong Foundation.

– Han har inspirerat miljoner med sina atletiska prestationer samt sitt engagemang för att hjälpa överlevande från cancer och deras familjer, säger en talesperson för en annan sponsor – Anheuser-Busch.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cykelsport