Arvidsson vidare i US Open

Foto: Sofia Arvidsson.
SPORTBLADET

Sofia Arvidsson vann enkelt mot japanskan Kimiko Date-Krumm i den första omgången av US Open.

För den andra svenskan i turneringen, Johanna Larsson, gick det sämre.

I OS i London åkte Sofia Arvidsson ut i första omgången. Men i US Open-tennisen fick svenskan en klart bättre start. Arvidsson är vidare till den andra omgången sedan hon slagit den 103-rankade japanskan Kimiko Date-Krumm i två raka set, 6–4, 6–2, på tisdagen.

Arvidssons tunga baslinjeslag och stabila servar gav henne övertaget och stressade 41-åriga Kimiko Date-Krumm till att göra hela 46 egna misstag i matchen.

I den andra omgången får Sofia Arvidsson möta den tidigare världsettan och numera 13-rankade serbiskan Ana Ivanovic. Då får 51-rankade Arvidsson chans att bryta en tradition. Svenskan har aldrig klarat sig längre än till den andra omgången i US Open vid de fem tillfällen som hon varit med i Grand Slam-tävlingen.

För Johanna Larsson började det bra, hon vann ett stenhårt första set mot 14-rankade slovakiskan Dominika Cibulkova efter 73 spelade minuter med 7–6 efter vinst i tiebreak.

Men där slutade det roliga för svenskan. I de följande två seten blev hon överkörd av slovakiskan, som vann seten med 6–2, 6–0.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis