Motorsport

Vettel: Det krävs verkligen stake

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

F1-stjärnan blickar framåt
mot loppet i New York

F1 kommer till New York.

– Där krävs det verkligen stake, säger Sebastian Vettel.

– Och det älskar vi.

Efter tävlingen i Montreal besökte den dubble mästaren New York där det är tänkt att ett F1-lopp ska avgöras nästa år. Det ska bli ett stadslopp och förarna ska köra med utsikt över Manhattans skyline.

– Banan är riktigt snabb och har sköna, snabba  och utmanande kurvor, där krävs det verkligen stake, säger Sebastian Vettel i en kommentar till flera tyska medier.

– Och det älskar vi.

Påminner om Montreal

F1-sportens husarkitekt, Hermann Tilke, som ritat alla nya banor är inblandad i denna också och enligt Sebastian Vettel påminner den här stadsbanan mer om den i Montreal än om den i Monte Carlo.

– Monaco är det betydligt trängre, här förväntar jag mig att man verkligen kan köra fort på gatorna, Här i New York går det upp och ner, det är kuperat, i Kanada däremot är det ganska platt. Även om man lägger ny asfalt på gatorna här så kommer det absolut att vara en del gupp i gatan, men det är inget att tjata om, det här till när det är en stadsbana, säger Vettel.

– Det kommer att bli otroligt häftigt att köra hr och det går som sagt upp för berget och ner för backen. Det påminner mig lite om Spa, det är stora höjdskillnader.

Till New York kommer F1 tidigast 2013, men redan till hösten väntar ett F1-lopp i USA, i Austin.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 1,5 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1