Anna Holmlund har tagit sina första steg

avMartin Tolén

Foto: SVT
Anna Holmlund har tagit sina första steg

Anna Holmlund hade som mål att ta sina första steg före julafton.
Och nu har skicrosstjärnan lyckats.
– Jag tror inte det här är sant, säger pappa Lars Holmlund till SVT.

För lite drygt ett år sedan skadades svenska skicrosstjärnan Anna Holmlund, 30, svårt efter en krasch i italienska Innichen.

Efter en lång tid på sjukhus kämpar Holmlund med att kämpa sig tillbaka och påbörja ett nytt liv där hon med hjälp av sjukgymnaster tränar för att åter kunna stå, gå och prata.

– Med hänsyn till det hon har varit med om, när vi kom till Italien och hon hade sju apparater som upprätthöll hennes liv, så är det en fantastisk resa hon har gjort. Det är bara Anna som kan göra det. Vi lever i nuet och ser vilka möjlighet varje ny dag ger och där kan vi se en bra kurva uppåt, sa pappa Lars Holmlund till Sportbladet nyligen.

”Tror inte att det är sant”

Och sedan dess har Anna Holmlund satt upp ett mål:

Att kunna gå själv på julafton.

Och i dag visar SVT klipp från ett besök hemma hos familjen Holmlund från den 19 december där Anna tar sina första steg brevid pappa Lars.

– Jag tror inte det här är sant, säger Lars Holmlund till SVT.

I Eurosports dokumentärserie ”Skicrosslandslaget” har vi tidigare fått följa Holmlunds utveckling. Och där har framstegen överraskat läkarna.

– Den utveckling som Anna har gjort är ur medicinsk synpunkt remarkabel. Läkare vittnar om en utveckling som egentligen inte ska kunna gå att göra, säger kommentatorn Roberto Vacchi, som är berättarröst i serien, i programmet.

ARTIKELN HANDLAR OM