Asllani: "Matchen som hållit mig levande"

avTT

Foto: Mikael Fritzon/TT
Linköpings Kosovare Asllani. Arkivbild.

Hennes Linköping är borta ur toppstriden i damallsvenskan.

Mötet med ex-klubben PSG i Champions League betyder därför, om möjligt, ännu mer för Kosovare Asllani.

– Det här är inget "mission impossible", säger stjärnan.

Kosovare Asllanis Linköping har haft ett minst sagt struligt år med flera tränarbyten, svaga resultat och en placering och poäng långt ifrån Champions League-platserna och guldstriden i allsvenskan.

Efter att laget nu lottats mot storklubben Paris Saint-Germain i Champions Leagues åttondelsfinal tror de flesta att titeljakten tar slut även där.

Kosovare Asllani, som själv spelade i den franska klubben under fyra säsonger, 2012–2016, hör inte till dem.

"Många unga talanger"

– När jag spelade i PSG var det ett väldigt stjärnspäckat lag med bara internationella spelare. Nu är det ett helt nytt lag, med väldigt många unga franska talanger. Det var fyra-fem ungdomsspelare som aldrig fick spela när jag var där som nu spelar. PSG som klubb och namn låter och väger tungt. Men med det material som de har är de inte omöjliga att slå, säger 29-åringen.

Landslagsstjärnan tror att konstgräset i Linköping kommer att spela en avgörande roll. Det tillsammans med ett fysiskt spel hoppas hon gör att unga PSG hamnar i gungning inför returen i Paris.

– Det är ett lag som inte alltid är bekväma fysiskt i närkampsspelet och där tror jag att vi kan påverka dem. Få dem lite ur balans.

"Brinner för att vinna"

Den tunga hösten, utan SM-medaljer i sikte, har tärt på Kosovare Asllani. Att få spela Champions League betyder därför allt för henne. Hon vill ogärna att drömmen tar slut redan nu.

– Det är den här matchen som hållit mig levande den här hösten. Jag tror inte att jag de senaste tio åren varit i ett lag som inte slagits om medaljer, så det känns väldigt ovanligt och är en väldigt jobbig situation att vara i. Jag brinner så jäkla mycket för att vinna och man känner sig levande när man får spela sådana här viktiga matcher. Jag hoppas att vår Champions League-dröm får leva vidare i höst, säger hon.

– Nu gäller det att sprida tron i laget. Vi har allt att vinna, inget att förlora. Ingen tror att vi ska vinna mot PSG men vi i laget känner att vi har det i oss.