Favorittippat Villa fixade premiärseger: ”Skönt ha det gjort”

Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

avTT

SPORTBLADET

Villa Lidköping är skyhöga favoriter till SM-guldet.

Men i seriepremiären på hemmais satt segern längre in än förväntat mot Tellus.

– Jag är nöjd, vilket kan låta konstigt när det känns som kravet är att vi ska vinna med tvåsiffrigt i en sådan här match, säger tränaren Johan Sixtensson.

Villa Lidköping och Tellus smygstartade årets elitseriebandy, som har sin "riktiga" premiärdag nästa fredag, i Lidköping under fredagen.

Inför matchen hyllades hemmalaget, som är jättefavoriter till guldet, för sin vinst i World Cup nyligen.

Men några titel- och guldvibbar bjöd man sedan inte publiken på.

Villa gjorde en överraskande blek första halvlek och bortalagets Johannes Camilton chockade Villa med sitt 1–0-mål efter 36 minuter.

– Det är speciellt att ha gått långt i World Cup och sen ladda om för en seriepremiär. Vi var förberedda på att det skulle bli jobbigt och se ut som det gjorde. Tellus försvarade sig förundransvärt bra med tanke på att de ligger långt efter oss i istimmar, säger tränaren Johan Sixtensson till TT.

1 av 3 | Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Villas lagkapten och skyttekung David Karlsson visade sedan vägen när han kvitterade efter en timmes spel då han kom ensam mot målvakten. Sju minuter senare gjorde kaptenen ytterligare ett mål på straff, och Villa satte sedan punkt med 3–1 efter att prestigevärvningen Johan Löfstedt assisterat fram till Johan Esplund som fick öppet mål.

– Skönt att ha premiären avklarad. Jag är nöjd, vilket kan låta konstigt när det känns som kravet är att vi ska vinna med tvåsiffrigt i en sådan här match. Men vi har respekt för veckan vi haft. Vi fick inte till de riktiga hoten i dag, men håller oss lugna och gör det bra.

ARTIKELN HANDLAR OM