Lagkamraternas irritation mot Petter Northug

Höll krismöte innan premiären

SPORTBLADET

RUKA. Det är irriterat i det norska skidlandslaget efter Petter Northugs utspel på Instagram.

Enligt VG har skidförbundet nu hållit ett möte med åkarnas representanter för att få de aktivas syn på lagkamratens uppförande.

– Om någon inte känner att det är okej så är det inte okej, säger Emil Iversen till Sportbladet.

Petter Northug petades från världscuppremiären i Rukka och svarade med att öppet häckla såväl landslagsledare som lagkamrater på Instagram. På bilden 31-åringen publicerat syns ledarna Vidar Løfshus och Tor Arne Hetland debattera uttagningen i en fiktiv dialog.

”Vi tar väl inte med Northug till Ruka?”

"Absolut inte. Vi måste prioritera medaljhopp under en OS-säsong. In med (Pål) Golberg, (Simen Hegstad) Krüger, (Hans Christer) Holund, (Didirik) Tønseth, (Sondre Turvoll) Fossli och (Erik) Brandsdal. Det är ju mästerskapsåkare med X-faktor".

”Saken är avklarad”

På plats i Ruka är det uppenbart att händelsen irriterat det norska laget. Ledare vill inte tala om Northug och redan under tisdagen höll det norska skidförbundet ett krismöte med åkarrepresentanter från landslaget, skriver VG.

– Den här saken är avklarad. Nu är det tävlingen som är i fokus. Jag tror det är viktigt för hela norska laget att vi kan fokusera på det nu, säger Martin Johnsrud Sundby, som är en av åkarna i de aktivas råd, på torsdagen till Sportbladet.

”Ingen ligger och gråter”

Landslagskollegan Emil Iversen är mer utvecklande i sitt svar.

– Jag blev ju inte nämnd, men om någon inte känner att det är okej så är det inte okej. Hade jag blivit nämnd hade jag inte brytt mig. Det kanske är lite tråkigt och någon kanske tar åt sig och någon inte. Det är så det är, men jag tycker kanske att det har blivit lite uppförstorat, säger Iversen och fortsätter:

– Det verkar som att det är någon inte tycker att det var så kul. Men det är ingen som inte kan sova om nätterna. Det är bara ett litet skämt på Instagram. Det är bra att säga ifrån om man känner att det inte var så kul, men det är ingen som ligger hemma och gråter.

ARTIKELN HANDLAR OM