Sveriges match bröts efter att flera knallskott kastats från läktaren

SPORTBLADET

CRAIOVA/STOCKHOLM. Säkerheten var enorm inför Sveriges träningsmatch mot Rumänien.

Inför avspark blev det stökigt utanför arenan och i slutet av den första halvleken fick matchen tillfälligt brytas efter att ett halvdussin knallskott kastats från läktaren.

Trots att Rumänien–Sverige är en vänskapsmatch klassas det som ett möte med förhöjd risk och polisen har inför matchen varnat för kravaller. 

Inför avspark blev det stökigt när supportrar till det lokala laget FCU Craiova visiterades och tvingades visa upp sitt tifo. Kravallpolisen var dock snabbt på plats vid Ion Oblemenco-stadion och lugnade ner situationen.

I slutet av den första halvleken blev det sedan stökigt på läktaren och domaren bröt matchen en kort stund efter att flera knallskott kastats från läktaren.

800 jobbar med säkerheten

Enligt rumänska tidningen Gazeta Sportulior berodde oron inför matchen på att supportergrupperingar från Craiovas två lag skulle drabba samman. 

Under matchen jobbar 800 personer med säkerheten. 

– Det kommer att finnas 320 kravallpoliser, 360 vakter, 200 poliser och 20 brandmän. Vid en vanlig match har vi cirka 200 personer. Vi har fått information om att visa grupper av supportrar kan försöka orsaka olyckor, men vi är redo för alla situationer, sa biträdande kravallpolischef Cristina Etegan till tidningen.

1 av 3

”Ska visa att vi inte dött”

En representant för FCU Craiova, som spelar i fjärdeligan, säger till tidningen att klubben har köpt 6 000 biljetter.

– Vi vill inte skapa några incidenter eller utmana kravallpoliser när vi kommer in i den nya arenan. Vi kommer att stötta landslaget men också visa CSU Craiova att vi inte har dött, att vi är en kraft, säger representanten.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM