Speedway

VM-arrangör vägrar ta bort grid girls

Av: 

TT-Sportbladet

SPORTBLADET

Norrtälje kommun tycker att de befäster en förlegad kvinnosyn.

Men för arrangören är det inte aktuellt med en VM-serie utan så kallade ”grid girls”.

– Genom att ta bort flickorna skulle man ta bort en del av kvinnors rättigheter, säger VM-seriens vice ordförande Torben Olsen till Dagens Nyheter.

När speedway-VM kommer till Hallstavik i sommar vill Norrtälje kommun att det ska vara utan så kallade "grid girls", de lättklädda kvinnor som bland annat visar vilken bana de olika förarna ska starta på.

Men att speedwayen skulle ta bort grid girls, som formel 1-serien har gjort inför den här säsongen, kommer inte på fråga.

– Genom att ta bort flickorna skulle man ta bort en del av kvinnors rättigheter, för man skulle inte tillåta dem att vara en del av arrangemanget, säger Torben Olsen, vice ordförande för VM-serien, till Dagens Nyheter.

”Inte där för sitt utseende”

Kommunstyrelsen i Norrtälje har skrivit ett brev till VM-arrangören där de påpekar att fenomenet befäster en förlegad kvinnosyn. Torben Olsen håller inte med.

– De är väldigt populära bland våra fans. Men vi är väldigt medvetna om att det kan finnas enskilda åsikter där man läser sättet som flickorna framställs på ett annat sätt än vi vill framställa dem på. Flickorna har en funktion, de är inte där för sitt utseende eller någonting sådant.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Speedway

Norrtälje

Hallstavik