Ferrari kan ge upp kampen om VM-titeln

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Måste prestera nu, annars fokuserar vi på 2014”

Blir det fler segrar för Fernando Alonso 2013?
Blir det fler segrar för Fernando Alonso 2013?

Fernando Alonso och Felipe Massa behöver göra två bra lopp.

Annars lägger Ferrari ner årets VM-satsning.

Felipe Massa.

Inför helgens F1-lopp på Spa ligger Fernando Alonso på tredje plats i VM, 39 poäng efter ledande Sebastian Vettel, Red Bull. I fjol var läget det omvända, då var det Vettel som hade ungefär samma utgångsläge och tvingades jaga i kapp Alonso under hösten.

Det lyckades han med och han vann också sin tredje VM-titel.

Hos Ferrari är dock tongångarna inte riktigt lika optimistiska inför de nio återstående loppen.

– Utvecklingsarbetet är otroligt viktigt och vi måste se till att bilen blir snabbare, säger Ferraris andre förare Felipe Massa till Autosport.

Alonso har vunnit två lopp i år, men det senaste var Spaniens GP i Barcelona i början av maj. Under sommaren har han visserligen plockat viktiga VM-poäng, men Ferrari har inte övertygat.

Fokus 2014

Nu funderar det italienska stallet på hur man ska agera framöver. Ända sedan säsongsstarten har man haft två team som arbetat parallellt i fabriken, ett som arbetat med årets bil och ett som arbetat med bilen för 2014 då det återigen är dags för flera stora regeländringar. Nu återstår två lopp av säsongen i Europa, Belgiens och Italiens GP, och Ferrari funderar uppenbarligen på om man lägga ner årets VM-satsning och koncentrera sig helt på kommande mästerskap.

– Vi funderar absolut över nästa säsong, säger Felipe Massa enligt TotalRace.

– Det är enormt viktigt eftersom det är så många förändringar som ska ske på bilen och sedan lång tid tillbaka har vi ett eget team som enbart arbetar med nästa års bil. Vi måste nu vänta och se hur vi presterar de loppen som kommer närmast framöver. Vi ska analysera det resultatet och sedan se om vi ska fortsätta att utveckla årets bil eller koncentrera oss helt på 2014.

Om stallet bestämmer sig för att fokusera helt på 2014 innebär det att stallet ställer in utvecklingen av årets bil och inte utvecklar den vidare.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN