Kais Mora är tillbaka i SSL

Laget vann den avgörande kvalmatchen mot Team Thorengruppen efter sudden.

– Det är för jäkla skönt, jag kan inte förstå vad som hänt, säger matchvinnaren Eric Westlund.

Igår blev Höllviken klara för SSL.

Idag gjorde Kais Mora skåningarna sällskap.

Laget vann den tredje och avgörande kvalmatchen mot Team Thorengruppen med 7-6 efter sudden death. Eric Westlund, 23, blev stor matchvinnare efter att ha satt det avgörande målet bara dryga minuten innan en straffläggning hade blivit verklighet.

– Det är för jäkla skönt, säger matchvinnaren till TV12.

– Jag kan inte förstå det här själv. När jag avgjorde så var jag helt borta, jag sprang runt i tomma tankar. Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Det är bara total lycka just nu.

”En euforisk känsla”

Peter Wallin, tränare:

– Det är en euforisk känsla. Man är helt tom. Det var sådan lycka när Eric slog in målet att man inte visste var man skulle ta vägen.

Kais Mora var senast uppe i SSL säsongen 2010/11. Men då var det andra förutsättningar: laget fick en friplats i högsta serien efter att Västerås gått i konkurs.

Uppflyttningen blev ett faktum först i slutet av augusti och då hade flera tongivande spelare redan lämnat Kais Mora. Den minimala SSL-uppladdningen ledde också till en katastrofsäsong. Laget vann en match, tog fem poäng på 26 matcher och blev toksist vilket innebar att man åkte ur.

– Det är helt andra förutsättningar än senast då halva spelartruppen hade försvunnit. Nu har vi byggt hela säsongen, kunnat förbereda oss och har 15 egna produkter i laget. Det finns enormt mycket hjärta hos de här killarna, säger Peter Wallin.

– Vi behöver förstärka upp vissa lagdelar men vårt mål i SSL blir att hålla oss kvar och sedan etablera oss.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.