Gustafsson-Jones årets match i UFC

SPORTBLADET

”Maulers” fight bäst enligt UFC-jätten Fox Sports

1 av 14

Besvikelsen var så stor att Alexander Gustafsson inte kunde titta på förlustmatchen förrän en månad efteråt. Men kanske kan den här utmärkelsen vara en liten tröst för svenske UFC-stjärnan.

”För första gången var Jones i fara att bli av med bältet”, skriver tv-kanalen Fox.

Underbarnet Jon ”Bones” Jones tog UFC med storm på grund av sin överlägsenhet, och fick i svensken sin första riktiga värdiga utmanare skulle det visa sig. Med sin likvärdiga längd och räckvidd var Gustafsson nära att ta bältet ifrån Jones och domslutet diskuterades länge efteråt. Många, och däribland ”The Mauler” själv, menade att svensken borde ha vunnit ”bragdmatchen”.

”Kanske bästa någonsin”

– Det var en grym fight vi hade, några har sagt att det kanske är den bästa någonsin. Matchen mot ’Gus’ visade hur mycket det betyder för mig att vara en mästare, sa Jon Jones.

Titelmatchen i september blev Gustafssons verkliga genombrott på UFC-scenen, och tidigare den här månaden blev han framröstad av elva miljoner att, tillsammans med just Jones, pryda EA Sports nya tv-spel UFC 14.

Och nu kommer nästa stora erkännande.

Tv-kanalen Fox Sports har utsett de 25 actionfyllda minuterna mellan titelförsvararen Jon Jones och utmanaren Alexander Gustafsson, till den bästa fighten under 2013. Fox är utöver en av USA:s största tv-bolag UFC:s officiella mediapartner i USA.

”Kommer få chansen igen”

– Jag hade känt mig mycket bättre med ett bälte runt midjan. Men jag kommer att få chansen snart igen, säger ”Mauler” som ska möta Jimi Manuwa i London den 8 mars i en match om vem som ska få nästa chans på titeln.

Hos den breda massan bland svenska folket har dock Gustafsson inte riktigt slagit igenom ännu. I Sportbladets årliga Sifo-undersökning placerade sig ”The Mauler” först på en 26:e plats av de framröstade.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA