Anwar Samuelsson avgår

SPORTBLADET

LINKÖPING. Linköping Innebandy ligger utanför slutspelsplats.

Nu väljer tränaren Anwar Samuelsson att avgå.

– Jag blev förvånad och lite paff, säger sportchefen Johan Fredriksson till Sportbladet.

Linköping Innebandy imponerade under förra säsongen. Laget slutade trea i grundserien, men åkte sedan ut i kvartsfinal mot Dalen. Inför den här säsongen plockade klubben in Anwar Samuelsson som ny huvudtränare. Men det har inte gått som LIBK hoppats på.

Landslagsbacken Anton Karlsson skadade korsbandet redan inför säsongen, men trots det tippade Sportbladets innebandyexpert Jonas Gustavsson laget som sexa. Så bra har det inte gått. Efter tolv spelade omgångar ligger laget nia, utanför slutspel. I söndags förlorade östgötarna med 6-8 på hemmaplan mot Warberg, och det blev Anwar Samuelssons sista match i klubben.

– Efter matchen sa han att han inte ville vara kvar. Han lämnade in sin uppsägning helt enkelt. Jag blev förvånad, och lite paff. Det är tråkigt, men man får ändå respektera beslutet, säger sportchefen Johan Fredriksson.

Tar in division 1-tränare

Varför hoppade han av?

– Han tog väl på sig lite av att det inte har gått så bra. Han kände  att han gjort det han kunnat men resultaten har uteblivit, säger Fredriksson.

Spelarna i laget blev informerade om läget under ett möte i går (måndag). Nu plockar LIBK in klubbens division 1-tränare Johan Astbrant i ledarstaben.

– Andretränaren Torbjörn Johansson är i USA. Johan kommer att köra träningarna i veckan och matchen på söndag mot Mullsjö, med övrig ledarstab. Vi vill vänta med några officiella besked tills dess att Torbjörn kommer hem, säger Fredriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy