”Finns många som är bra i Skellefteå”

Vem är slutspelets bäste spelare, MVP?

Jakten på Stefan Liv Memorial Trophy går vidare och i år är det mer öppet än tidigare.

– Det finns många som är bra i Skellefteå, säger Sportbladets hockeyexpert Johan Garpenlöv.

För att hedra Stefan Livs tragiska bortgång delas det numera ut ett pris till den lirare i slutspelet som varit mest värdefull för sitt lag. Något som ofta målvakten Stefan Liv var för sitt HV71.

2014 är det svårare än tidigare att finna en solklar vinnare. Skellefteå behöver inte förta sig för att vinna och det kryllar av många duktiga spelare i laget, som kopplat greppet om finalstriden mot Färjestad.

OS-spelaren Jimmie Ericsson är dock en stark tävlande. Han gjorde det viktiga 1–0 i tisdags i Skellefteå Kraft Arena och leder målligan i slutspelet med nio mål, lika många fullträffar som Färjestads omtalade förstakedja har tillsammans.

Avgörs efter finalen

En annan kandidat är Joakim Lindström, som är dirigenten i Skellefteås powerplay, som får utdelning på nästan vartannat powerplay och gjort smått fantastiska 15 mål på elva slutspelsmatcher.

– Jag gillar Ole Kristian Tollefsen i Färjestad. Han har den där förmågan att spela på gränsen och ser till att det blir lugnt framför eget mål, säger Hans Abrahamsson, hockeyexpert på Sportbladet.

Tävlingen avgörs under slutspelet och kommer delas ut efter den sista finalen.

Bland de tidigare vinnarna märks Johan Davidsson, Anders Bastiansen och Jacob Silfverberg.

Den som vinner priset avgörs av en jury bestående av Sportbladet, Tre Kronor, spelarfacket Sico, Hockeysverige, CMore, Expressen och Kanal 9.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.