Landslagsman återvänder till Sävehof

SPORTBLADET

"Vi har saknat Johan sedan han lämnade oss"

Det är SVT Sport som går ut med att Johan Jakobsson väljer att flytta hem när hans kontrakt går ut med tyska Flensburg efter säsongen.

Flensburg bekräftar nyheten på sin hemsida.

Johan Jakobosson har varit ute i Europa och spelat i fem år.

De senaste två åren har svensken spelat i tyska Flensburg-Handewitt där han har hunnit med 69 matcher, varav 13 av dem har varit den här säsongen.

Nu väljer han att komma hem till Sverige för att spela i Sävehof, avslöjar SVT Sport.

– Min flickvän har bott i Sverige och jag i Tyskland och det har inte varit tillräckligt bra, säger Johan Jakobsson till SVT Sport.

Sävehofs sportchef uttrycker glädjen i ett pressmeddelande.

– Vi har saknat Johan sedan han lämnade oss, han är en otroligt bra spelare men även en bra och fin kille på och utanför planen. Det känns riktigt bra att vi fått till alla detaljer. Johan är utan tvekan en av de bästa på sin position, säger sportchefen Anders Eliasson.

"Jag har inte trivts"

Spelaren säger att det handlar om att han inte trivs i den tyska klubben.

– Först och främst handlar det om min sociala situation, jag har inte trivts.

Johan Jakobsson är medveten om att det är stor skillnad på Sverige och Tyskland.

– Den svenska ligan är sämre än den tyska som är bäst i världen, något annat går inte att säga. Men samtidigt vill jag behålla min nivå och vara med i landslaget, det blir ingen skillnad i min satsning.

Johan Jakobsson spelade i Sävehof 2006-2011 och tog då två SM-guld med klubben.

"Stödjer hans önskan"

Flensburg-Handewitt stödjer spelaren.
– Vi stöder honom naturligt i hans önskan. Vi hade bra diskussioner med varandra när vi kom fram till detta beslut. Jag önskar Johan att han kan säga adjö till alla här med en titel och önskar honom all framgång och i synnerhet hälsa för sig själv och sin familj för sin framtid, säger tysk-klubbens tränare Dierk Schmäschke.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll