Dubbla bakslag för Edsbyn samma dag

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Först kom beskedet att Edsbyn-liberon Fredrik Åström, 33, tvingas sluta efter hjärtproblem.

Sen kom nästa tunga smäll när laget fick stryk med 6-2 borta mot Västerås.

– Det är klart att beskedet har påverkat oss, säger tränaren Thomas Liw.

Det har varit en tung dag för alla Edsbyn-fans.

Först meddelade rutinerade liberon Fredrik Åström att hans hjärtproblem återkommit och att han nu tvingas lägga ner karriären för gott.

Sex raka mål

Och utan Åström i de bakre leden åkte man på en rejäl lektion borta mot Västerås. Hans Andersson gjorde visserligen 1-0 tidigt för Edsbyn men efter Oscar Gröhns kvittering följde fem raka hemmamål som räckte till två lätta poäng i matchen som slutade 6-2.

– Vi möter ett bra Västerås och vi räcker inte till idag. Det är inte så att vi är usla, men vi räcker inte till, säger Edsbyns tränare Thomas Liw.

”Växer inte på träd”

Hur har ni påverkats av beskedet kring Fredrik hjärtproblem?

– Vi fick det i går kväll och det är klart att det påverkade. På isen kan vi inte påverka något och vi har spelat bra i matcher utan Fredrik i år också. Men det är klart det är jättesorgligt, framför allt för Fredrik, men även för oss som lag och klubb.

Funderar ni på att försöka stärka upp laget?

– Vi får titta på det. Men det finns ganska begränsat med spelare, framför allt växer inte duktiga försvarsspelare på träd.

För tippade topplaget Västerås var det en viktig seger. Man har inlett säsongen tungt och trots segern får man fortfarande finna sig i en sjundeplats i tabellen, men nu med bara en poäng upp till fjärdeplatsen.

■ ■ ■

I kvällens övriga matcher tog Sandviken en programenlig storseger, 10-1, borta mot Sirius.

Även Vänersborg nådde tvåsiffrigt borta mot Kalix i en match som slutade 5-10. Där ledde dock Kalix, med ny tränarduo, matchen i halvtid med 4-3 innan det stora raset kom.

Vann streckmötet

Broberg/Söderhamn var kvällens tredje tiomålslag. Det var Martin Söderberg som med fyra mål anförde laget till 10-3 mot Tellus.

Hemma på Zinkensdamm besegrade Hammarby Vetlanda med 7-1 i en "fyrapoängsmatch" i kampen runt slutspelsstrecket. 

Även topplaget Bollnäs inkasserade in två friska pinnar efter 7-4 mot Tillberga.

Publicerad: