”Huvudtränaren brukar få skiten”

SPORTBLADET

Helsingborgsspelarna om fansens krav på avgång

BORÅS. Helsingborgs spelare har förståelse för fansens reaktioner efter förlusten mot Elfsborg.

– Huvudtränaren brukar vara den som får skiten. Men vi står enade tillsammans, säger lagkaptenen Peter Larsson.

Flera HIF-spelare gick bort till den 300 personer stora Helsingborgsklacken efter 0-1-förlusten, tackade och pratade med supportrarna.

– Jag tackade fansen för att de stöttar oss bra i den motgången vi är i. De sviker oss verkligen inte. De gjorde en bra match, säger Anton Wede.

Hörde du fansens krav att Henke ska avgå?

– Jag har ingen kommentar till det.

Är fansen en hjälp eller belastning just nu?

– Jag gillar deras stöttning, säger Wede.

Mikael Dahlberg:

– Det är en reaktion på att vi förlorat många matcher. De stöttar oss hela matchen, sedan rinner det väl över när vi inte får med oss resultatet.

Mycket känslor

Lagkaptenen Peter Larsson:

– Det är svårt att diskutera med fansen och få något vettigt ut av det. Det är mycket känslor och frustration hos fansen.

Hur reagerar du på deras avgångskrav mot Henke?

– Det blir ofta det sättet fansen uttrycker sig på. Huvudtränaren är den som är ansiktet utåt. Vi står enade att vi ska lösa det här tillsammans.

En del av fansens frustration bottnar i att det dröjde till matchens slutskede innan Helsingborg började gå med full fart framåt.

– Det är en bedömning vi gör när vi möter ett riktigt skickligt lag på en väldigt snabb matta. Deras 1-0 kommer efter att vi börjar jaga dem efter en inspark, säger Mikael Dahlberg.

Ingen mental träning

– Det är en svår balansgång när man ska börja chansa mot ett lag som Elfsborg. De är skickliga på att spela sig ur press. Gör de 2-0 så är matchen avgjord, säger Peter Larsson.

Jobbar ni något med mental träning?

– Vi pratar inom laget tillsammans med den tränarstab vi har. Att bara ta in någon nu, i det läget vi är i – det tror jag inte på.

– Om man tror på det så ska man jobba med det från första dagen under säsongen. Jag tror inte det är det vi behöver, säger Peter Larsson.