ÖHK:s kapten: Vi vill fruktansvärt mycket

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Noll poäng på de tre första matcherna.

Ödesmatch borta mot rivalen Leksand.

– Vi kommer att vända det här och bli starkare än någonsin, säger Örebros lagkapten Viktor Ekbom, 27.

Örebro och Leksand har noll poäng på tre respektive fyra matcher i säsongsinledningen av SHL.

Nu möts seriens två bottenlag i Tegera Arena i Dalarna.

Örebro har tappat ledningar borta mot Färjestad och hemma mot Rögle.

Hemma mot Brynäs fick det rödvita laget jaga i underläge hela matchen.

– Vi har inte varit utspelade i någon match, de som säger det kan inte hockey. I spelet fem mot fem har vi varit det bättre laget större delen av tiden, säger Viktor Ekbom.

Tappat i slutet

Hut mycket kris är det i Örebro?

– Ingen alls, vi har bara spelat tre matcher och det är ingenting. Ingen kommer att komma ihåg det här om 20 matcher när vi har vänt, när lag förlorar tre matcher i rad längre in i serien är det ingen som snackar om kris.

Det kan ändå inte vara den säsongsinledningen ni hade önskat er?

– Vi vill naturligtvis inte ha tre raka förluster bakom oss. Men vi har inte spelat dåligt och släppte in avgörande målet med 17 sekunder kvar mot Färjestad och med drygt två minuter kvar mot Rögle, och mot Brynäs låg vi under med bara ett mål länge i den sista perioden – om vi vunnit bara en av de här matcherna hade ingen snackat om kris, det är en klyscha men det är små marginaler.

– Nu tar vi det härifrån – vi vill vinna så snart som möjligt, ju snabbare desto bättre och då kommer det också att kännas desto skönare. Det hade varit värre om vi hade spelat dåligt också.

Vad talar för att ni vinner borta mot Leksand?

– Vi pratade igenom situationen efter matchen mot Brynäs och på fredagens träning, och hade då bra snack. Vi är överens om att vi har spelat bra, att vinsten kommer snart och att det då lossnar.

– Det spelar ingen roll vad det är för lag vi möter nu. Vi har inte mött Leksand i seriesammanhang på en säsong, men vi har koll på hur de spelar.

Tror på truppen

Det var utsålt mot Brynäs, 5500 åskådare i Behrn Arena; hur upplever du reaktionerna från supportrarna?

– De är besvikna med all rätt, men vi runt laget är mest besvikna. Supportrarna är ett enormt stöd och nu behöver vi dem mer än någonsin.

– Jag hoppas att de fortsätter att tro på oss, för det gör vi i laget. Jag hoppas att de ser att det inte handlar om brist på vilja från vår sida, för vi vill så fruktansvärt mycket.

Hur ser du på behovet av förändringar i spelartruppen eller runt laget?

– Inför matchen mot Brynäs fick vi in Anders Eriksson och Johan Adolfsson, man kan inte förvänta sig stordåd av dem direkt och jag tycker att båda gick in och gjorde en bra match. Vi är nöjda med den spelartrupp vi har, det är mentalt påfrestande just nu men vi tror stenhårt på vår trupp.

– Det är inte spelartruppen det är fel på, vi har spelarmaterialet för att klättra i tabellen. Vi ser ljust på säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM