Formsvag runda inför OS-golfen

Foto: TT
Anna Nordqvist.
SPORTBLADET

Bara veckan kvar till OS.

Då lämnade golfdamerna ett svajigt formbesked.

Anna Nordqvist ligger på par, åtta slag efter ledaren, i British Open.

OS är bara en vecka bort och de uttagna svenska golfdamerna jagar formen.

Och inte med vilken tävling som helst.

Årets fjärde major, British Open, på engelska Woburn. Det blev dock inget formbesked.

Anna Nordqvist gjorde en stabil förstania med par på varje hål. Sista nia blev dock en upp- och nedgång med tre birdies och tre bogeys, och hon gick alltså in på par.

– Jag hade väl en tre, fyra dåliga slag som kostade mig litegrand. Resten var väldigt stabilt och det är jag väldigt nöjd med, säger Nordqvist till TT.

”Inte jättedåligt”

Med det så ligger hon hela åtta slag efter ledaren Lee Mir-Im.

– Jag har väl inte bästa resultatet i dag, men det är inte jättedåligt heller. Jag ska slipa lite på puttningen och så köra igen i morgon eftermiddag, säger Nordqvist.

Bättre går det för Sveriges andra representant under damernas OS-golf, Pernilla Lindberg. Hon inledde dagen på bästa möjliga sätt med birdie på det första hålet och låg tre under par efter 14 hål. Men två dubbelbogeys på de fyra sista hålen förstörde dagen.

”Bästa svenska”

Hon lyckades inte klara kvalgränsen i US Open men nu visar Camilla Lennarth storfom. Första rundan gick hon runt på 70 slag, två under par, det var ett resultat av fyra birdies och två bogeys. Ett resultat som gör henne till bäst placerad svenska efter första rundan.

– Jag är nöjd, absolut, jag har spelat stabil golf i dag. Jag har träffat mycket fairways och greener och försökt spela så smart jag bara kan, har attackerat när det funnits möjlighet. Det har varit tufft med vinden och det tog tid att välja klubba, säger Lennarth till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM