Vasaloppet 2016

Inget Vasalopp för stora svenskhoppet

Av: 

Makoto Asahara

SPORTBLADET

"Det känns jäkligt sorgligt och bittert"

Johan Olsson satsade allt på ett kort och lämnade familjen några veckor fram tills Vasaloppet – men nu spricker drömmen.
Johan Olsson satsade allt på ett kort och lämnade familjen några veckor fram tills Vasaloppet – men nu spricker drömmen.

Svenske skidstjärnan Johan Olsson har satsat stenhårt på att debutera i och även vinna Vasaloppet. En revbensskada sätter dock stopp för den dubble världsmästaren enligt DN.

– Det känns jäkligt sorgligt och bittert, säger han.

Efter VM-guld 2013, OS-silver 2014 och ännu ett VM-guld 2015 bestämde sig Johan Olsson inför denna säsong att satsa på långlopp. Siktet stod på Vasaloppet. Redan i förra veckan kom det dock uppgifter om att den svenske skidstjärnan hade skadeproblem, och att deltagandet i det klassiska långloppet var i fara.

I en intervju med Dagens Nyheter bekräftar nu Johan Olsson att det inte blir något Vasalopp.

Orsaken – samma revbensskada som störde honom i uppladdningarna inför OS i Sotji 2014. En skada vars effekter har eskalerat under de senaste veckorna.

För en och en halv vecka sen körde Olsson ett förberedande stakpass på fyra timmar.

"Nu får det vara nog"

Beskeden han fick där var ödesdigra.

– Det känns som att jag har brutit ett revben. Det gör ont att andas och jag kan inte åka alls, säger den svenske skidåkaren, som där och då insåg att Vasaloppet var en dröm som inte skulle uppfyllas i år.

– Jag kunde känna att ”nu har jag gjort allt, nu får det vara nog för den här gången”. Det känns jäkligt sorgligt och bittert. All tid man har lagt ner och så blir det en säsong utan någon substans alls, säger Olsson till DN och fortsätter:

– Jag satte upp en plan för att vinna Vasaloppet, inte för att bara vara med. Min dröm var att vinna och då måste man vara över gränsen ibland. Den här gången funkade det inte.

Det största svenska hoppet på Vasaloppet är nu Daniel Rickardsson.

Kan bli VM-aktuell

Trots skadeproblemen utesluter dock inte Johan Olsson en eventuell landslagscomeback inför VM i Lahtis 2017.

– Tanken på att sikta mot VM i Lahtis (2017) är inte helt främmande. Jag klarar den traditionella åkningen bättre. Nu kan jag dra i handbromsen ordentligt och ägna tiden till rehabilitering, säger skidstjärnan till DN.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Proffsets nördtips: Så blir du grym i spåret

ÄMNEN I ARTIKELN

Vasaloppet 2016

Vasaloppet

Johan Olsson

Längdskidor