Luleåikonen röntgas under eftermiddagen

SPORTBLADET

Svävade mellan liv och död

Foto: Petter Nilsson.

Den tidigare Luleåikonen Petter Lasu Nilsson var i går med om en otäck olycka. Under gårdagens träning krockade han med en spelare – och svalde då tungan. Under en tid svävade han mellan liv och död.

– Han har fått en kraftig ytterblödning, men läget är stabilt just nu, säger Bodens målvaktstränare Jörgen Nordqvist till Sportbladet.

Boden förbereder sig för att kvala upp till hockeyettan. Men mitt i förberedelserna drabbades laget i chock. Det efter att en spelare i Boden kolliderade i full fart med huvudtränaren Petter Lasu Nilsson. Den tidigare Luleåikonen blev liggandes medvetslös på isen och svalde då tungan. Hans liv svävade under ett tag mellan liv och död.

– Det var i en omställnings-övning som en av våra spelare körde full fart in i Petter , som var oförberedd. Det var en olyckshändelse och övningen gick i ett väldigt högt tempo, säger Bodens målvaktstränare Jörgen Nordqvist, som var med under olyckan.

Röntgas en andra gång under eftermiddagen

Under eftermiddagen ska Petter Lasu Nilsson röntgas en andra gång på sjukhuset i Sunderbyn, utanför Luleå.

– Petter ska in på ytterligare observationer för att säkerställa att allt står rätt till med honom. Han har fått en en kraftig ytterblödning, men läget är stabilt med Petter just nu, säger Nordqvist.

Efter att ambulansen hämtade Lasu Nilsson samlade Jörgen Nordqvist alla i laget för att gå igenom vad som hade hänt.

– Vi gick igenom hur läget var med Petter. Sedan fick alla ställa sina frågor. Idag (onsdag) har vi träningsledigt, men imorgon tränar vi för fullt och då kommer vi att uppdatera alla hur läget är.

Valde att byta SHL mot divison två

Förra säsongen tränade Petter Lasu Nilsson SHL-laget Brynäs tillsammans med Thomas "Bulan" Berglund – men inför säsongen valde han att vända hem och träna Boden i division två.

– Det har varit en jätteresurs för oss att ha en sådan meriterad och rutinerad tränare som Petter i vårt lag. Laget har väldigt många spelare, ocb Petter har varit väldigt bra att kunna utbilda dom.

Till helgen börjar Bodens kval upp till hockeyettan – och Boden ser ut att behöva klara sig utan sin tränare.

– Det mesta av tränarjobbet är ju redan gjort och grunderna är satta sedan länge. Nu är det upp till spelarna att prestera när det verkligen gäller. Men övriga tränare går in så länge som Petter är borta, kommenterar Jörgen Nordqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boden

Luleå HF