”Trodde inte han skulle göra det”

avMichal Wolski, Minimedia

SPORTBLADET

Mannen bakom galna vadet talar ut

1 av 2 | Foto: Foto: Neil Stoddart, Pokerstars.
Bill Perkins berättar om vadet med Antonio Esfandiari.

Pokerstjärnan Antonio Esfandiari kissade i en flaska vid pokerbordet efter ett märkligt vad – och blev diskad ur jätteturneringen på Bahamas.

Nu berättar mannen bakom vadet, affärsmannen Bil Perkins, om ”kiss-incidenten”.

– Jag trodde han inte skulle våga göra det, säger han till sajten Card Player.

För en månad sedan slängdes Antonio Esfandiari, 37, ut från PCA Bahamas under uppmärksammade former. Stjärnan, som spelat in otroliga 226 miljoner kronor i karriären, tömde blåsan vid bordet mitt under pågående spel.

Anledningen till: Han hade ingått ett vad värt motsvarande 426 000 kronor med pokerspelande affärsmannen Bill Perkins om att endast gå så kallade utfallssteg (se bildspelet ovan) – något Esfandiari inte orkade göra för att nå toaletten.

– Han ville vinna vadet till varje pris. Han hade en plan för allting för att kunna vinna vadet, säger Perkins till sajten.

”Var omöjligt för honom”

Esfandiari hade nämligen förberett sig med handdukar och en tom flaska om nöden knackade på, vilket den gjorde under paus under ett turnering där förstapriset låg på motsvarande sju miljoner kronor.

– Det var omöjligt för honom att spela turneringen och ta utfallssteg fram och tillbaka till toaletten, det hade varit en katastrof. Jag tror att Antonio blev lite övermodig och såg inte hela bilden av vad som hände och vad han hade behövt göra för att vinna vadet.

”De visade ingen nåd”

Stjärnan straffades hårt för sitt tilltag. Han slängdes ut ur turneringen med omedelbar verkan, utan chans att överklaga beslutet.

Ett agerande Perkins stöttar:

– Jag trodde att han skulle förlora vadet. Men han försökte vinna och spela poker samtidigt. Jag tycker att tävlingsledningen gjorde exakt vad de skulle göra, vilket var att kasta ut honom. De visade ingen nåd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker