I final – bara ett år efter att hon börjat

SPORTBLADET

Lina Stridsman började spela för ett år sedan.

Nu kan hon och Arlanda Jets ta sitt första SM-guld.

– Jag frågade: ”Brukar vi vinna matcher?”, säger 21-åringen.

Foto: Lina Stridsman har gjort en riktig kometkarriär.

För ett år sedan kollade Linn Stridsman på en dokumentär om amerikansk fotboll. Nu spelar hon full back i Arlanda Jets. Ett av årets SM–finallag. Hon trodde aldrig att det skulle gå så snabbt.

– Nej, gud. Det dröjde fram till veckan före min första match innan jag förstod hur bra laget var. Jag frågade: ”Är vi bra?, Brukar vi vinna matcher?”, säger Linn Stridsman.

”Måste vara fullt ös”

Efter det har det rullat på och finalmotståndarna Örebro Black Knights är det enda laget som Arlanda förlorat mot den här säsongen.

– Det är det tuffaste laget. Vår enda förlust. Det går inte att ta det lugnt, måste vara fullt ös hela tiden. Vi måste verkligen skärpa till oss, säger Linn Stridsman.

Oavsett vilket lag som vinner blir det nya mästare. Stockholm Mean Machines har tidigare dominerat sporten i Sverige.

– Det är viktigt att det kommer en ny segrare och att inte ett lag dominerar utan att det finns flera lag, säger Stridsman.

”Det känns maffigt”

Att gå in på Stockholms Stadion i dag är det största Linn upplevt i sin idrottsliga karriär. Även om hon spelat bland annat fotboll tidigare.

– Det är en stor arena. Det känns maffigt att säga att det är Stadion man spelar på. Då är det SM-final på riktigt. Man kommer få rysningar i hela kroppen, det fick man bara i dag (läs: i går) när vi var här och fotade. Det kommer bli svårt att slå i framtiden, säger Stridsman.

ARTIKELN HANDLAR OM

NFL