Regn och strategi ska rädda Ericsson

avAnna Andersson

Publicerad:

– Måste tänka annorlunda för att klara poäng

Foto: TT
Marcus Ericsson.

Det ska regna i Brasilien.

De dropparna kan göra Marcus Ericssons team 300 miljoner kronor rikare.

– Vi är på jakt, säger han.

När två deltävlingar  och 611 kilometer återstår av årets VM i F1 handlar det inte bara om vem som är den bäste föraren, det handlar lika mycket om vilket team som är sämst.

Ericssons Sauber har varit utanför poängplats i 22 lopp, men Manor ligger bara en poäng före och den betyder runt 300 miljoner kronor. Så mycket skiljer det mellan plats tio och elva i konstruktörsmästerskapet. De senaste åren har kampen om den sista placeringen i konstruktörs-VM inte handlat om en sådan stor summa eftersom det bara ghar funnits tio stall i serien, men i år tillkom Haas som tog poäng redan i premiären. Det gör att det nu är två team som slåss om mer än 300 miljoner i prispengar.

– Vi är på rätt väg och vi är på jakt efter den där poängen, säger Marcus Ericsson.

Vill ha tuffa förhållanden

På söndag har han chansen eftersom vädret kan ställa till problem för flera förare. Enligt prognosen är det risk för regn, under fredag, lördag och söndag.

– Svåra förhållanden kan passa oss bra, precis som ett race där det är blött under vissa delar av loppet och torrt under andra, säger teamkollegan Felipe Nasr till Reuters.

– Under normala förhållanden räcker inte vår bil till för en plats bland de tio bästa.

Aggressiv strategi

Sauber valde en aggressiv strategi i Mexiko för två veckor sedan vilket gav Ericsson säsongens bästa resultat. Han var elva, en placering från poäng. I Brasilien tänker teamet fortsätta den tuffa satsningen.

– Vi måste försöka med alternativa strategier, om vi följer strömmen blir det svårt att ta en poängplats, säger teamchefen Monisha Kaltenborn till motorsporttototal.

– Vi måste tänka annorlunda, annars kommer vi aldrig klara det av egen kraft.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM