Sim-EM 2016

Sjöström bäst – Alshammar vidare

Av: 

TT

Martin Tolén

SPORTBLADET

Alshammar till semifinal: ”Hon kom in i det”

Sarah Sjöström.
Sarah Sjöström.

Sarah Sjöström var bäst.

Men även Therese Alshammar visade att formen finns där – inför ”kvaltävlingen” till OS.

– Therese kom in i det så småningom, men det finns mer att ta av där, säger TV4:s expert Louise Karlsson.

Sista chansen att kvala in till OS i Rio de Janeiro.

Då svarade Therese Alshammar för ett stabilt försök i 50 meter fjäril – tog sig vidare som femte bästa tid – och visade att formen finns där inför semifinal, eventuell final och framför allt inför lördag.

– En riktigt bra tid. Det var en kontrollerad simning och jag tycker att Therese kom in i det så småningom, men det finns mer att ta av där, säger TV4:s expert Louise Karlsson.

Sarah Sjöström bäst i försöket

Alshammar stannade på 26,05 och var trea i sitt försöksheat, slagen av nederländskan Ranomi Kromowidjojo och Sarah Sjöström. Sjöström hade försökens bästa tid när hon klockades på 25,59.

– Jag dagdrömde litegrann i början, men det handlade om att gå vidare till semifinal och det gjorde jag, säger hon till TV4.

Semifinalerna avgörs i eftermiddag.

För Therese Alshammar väntar det stora allvaret på lördag när hon måste simma under 24,71 på 50 meter fritt – SOK:s kvalgräns för OS-deltagande – för att få åka till sitt sjätte olympiska spel.

Fyra tiondelars marginal

Sjöström fick vila från lagkappsförsöken, 4x100 meter fritt, och Sverige gick till final med nöd och näppe. Svenskorna med Louise Hansson, Ida Marko-Varga, Ida Lindborg och Nathalie Lindborg noterade åttonde tid med 3.43,25 och tog sig vidare med drygt fyra tiondelars marginal.

Sverige, VM-fyra i fjol, fick i sista stund slänga in Nathalie Lindborg som ersättare för Magdalena Kuras på grund av sjukdom.

För Johannes Skagius var försökspasset inte alls lika roligt. 21-åringen fick inte alls simningen att stämma på 100 meter bröst, noterade tiden 1.01,84 och slogs ut direkt.

– Det är pinsamt dåligt. Inte alls vad jag ville. Jag kom inte in i simningen och var kanske lite obekväm. Nu vill jag bara åka hem och gräva ner mig någonstans, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Sim-EM 2016

ÄMNEN I ARTIKELN

Sim-EM 2016

Therese Alshammar

Sarah Sjöström

Simning