Johaug: ”Betyder mer än ni anar”

Therese Johaug möter fortfarande kärlek från det norska folket.

När 28-åringen kom hem i går satt ett hjärta på hennes ringklocka.

– Det här betyder mer än ni anar, skriver hon på Instagram.

Om två månader får Therese Johaug sin dom. Då beslutas om norskan får fortsätta tävla i vinter, trots att hon har testat positivt för den milda anabola steroiden clostebol, som hon fick i sig genom ett preparat hon tog för att skydda en sårig underläpp.

Under torsdagen höll Johaug en presskonferens där hon var förkrossad. Hon slog näven i bordet, svor sig helt fri från ansvar och lämnade salen uppriven.

Under fredagen visade kollegorna Marit Björgen och Ingvild Flugstad Östberg sitt stöd till norskan.

– Det är viktigt att vi står enade i det här, sa Björgen på pressträffen i Holmenkollen.

Ett litet rött hjärta

Det är fler som vill stötta Johaug mitt i skandalen. Företaget Infact har gjort en undersökning för tidningen VG:s räkning där bara var femte person svarar att de har fått lägre förtroende för Therese Johaug efter det positiva provet. Bara tre av tio anser att hon har stort eller totalt ansvar för bruket av preparatet.

Kärleken tar sig uttryck också på andra sätt. Efter torsdagens turer kom Therese Johaug hem till en liten, röd överraskning.

Skidåkaren publicerar själv en bild av sin ringklocka på Instagram.

"I går kom jag hem till att någon hade klistrat ett litet hjärta på min ringklocka. Tusen, tusen tack för all omtanke och kärlek jag får. Det betyder mer än ni anar" skriver hon.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.