Yigit: Det är dags för en titelmatch

1 av 2
SPORTBLADET

HAMBURG. ”Det är dags nu”, säger Anthony Yigit efter sin poängseger över tuffe irländaren Philip Sutcliffe Jnr.

Dags för en titelmatch.

Sutcliffe blev Yigits svåraste match hittills i karriären. En hård motståndare som precis som Yigit boxades med en enorm frekvens av slag.

– Han var här för att vinna. Jag är glad. Jag får mer självförtroende när jag vet att jag kan slå såna här killar, säger Anthony. Som träffade mest rent men som också var pressad ett par gånger. En av de tre domarna hade oavgjort i sitt protokoll.

Tog emot hårda träffar

– I fjärde ronden träffade han mig hårt. Jag får en smäll, ramlar bakåt utan att bli groggy men jag är inne i hans momentum och kan inte riktigt fly från det. Jag ligger mot repen och kan bara skydda mig när han kommer med slag. Men jag var aldrig riktigt skakad.

– Folk skriver att han (Sutcliffe) slår hårt och ja, det gör han. Redan i första ronden kände jag att han kan träffa. Okej, det vill jag inte åka på. Jag har inte världens bästa gardering.

Säker inför avslutande ronden

Inför sista ronden ropade Sutcliffes sekond att han var tvungen att vinna den.

– Jag kände mig rätt säker på att jag ledde. Han tänkte att jag bara ville överleva i sista och ville bara slå så mycket som möjligt. Då såg jag att han var öppen och tänkte ok, din jävel, då ska jag få in de där sista och irritera honom, säger Anthony Yigit.

Titelmatchen som Sauerland siktar in sig på i första hand är den Europamästartitel som spanjoren Ruben Nieto har.

– Lägg matchen i Torvallahallen i Haninge. Det går in ganska många där, säger Anthony Yigit som gärna boxas på sin verkliga hemmaplan.

Se fler klipp och höjdpunkter på viasatsport.se

Här försvarar Gevor sin titel

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning