”De håller inte på med någon jävla fotboll”

SPORTBLADET

Fiender blir vänner i Lejonen

Foto: Nicki Pedersen, Hans Andersen och Chris Holder.

Nicki Pedersen har haft privata uppgörelser med både Hans Andersen och Chris Holder.

Nu ska trion göra Lejonen till ett topplag.

– De här killarna går väldigt bra tillsammans, säger lagledaren Anders Fröjd.

Foto: Anders Fröjd.

Lejonen, från Gislaved, blev överlägset sist i fjolårets elitserie och kritiserades för att köra med lågbudgetlag och, av kostnadsskäl,  ha undvikit att toppa laget.

Sådana rubriker lär inte bli aktuella i år. Lejonen har bland annat värvat världsförarna Nicki Pedersen, Chris Holder och Hans Andersen och kommer att bli ett topplag 2016.

– Vi kör alltid för att vinna, men målet är att bli topp 4. Ja, vi är nöjda om vi går till slutspelet. Sedan finns det ett 2017, och då ska vi köra final, säger Anders Fröjd inför tisdagens bortapremiär mot Piraterna.

Utmanar om SM-guldet

Förarbudgeten har höjts med en halv miljon, och på papperet har Lejonen ett lag som kan utmana Vetlanda och Indianerna om SM-guldet.

– Många lag är bra, men det är vi och Vetlanda som har den bästa bänken. Vi tål en eller två skador på alla positioner. Startsjua mot startsjua är det väldigt jämnt, men att ha en bra bänk är viktigt i speedway, säger Fröjd.

”Inget problem”

Lagsammansättningen är minst sagt intressant med tanke på att ex-världsmästaren Nicki Pedersen i VM-sammanhang har haft personliga uppgörelser med både Holder och Andersen.

– Sammanhållningen blir inget problem. Alla tror att Hans och Nicki är värsta ovänner, men det är en myt. De är bästa kompisar och Nicki och Holder har alltid kommit bra överens. Nicki är fruktansvärt social vid sidan av banan, säger Fröjd.

Men Nicki har ju haft privata uppgörelser med både Holder och Andersen...

– Inte utanför banan.

Nej, men på.

– 2012 var det Holders lillebror som gick emellan och retade upp Nicki. Chris och Nicki hade inga problem. Det som hände mellan Hans och Nicki i Cardiff... Det är spelets grej. De håller inte på med någon jävla fotboll och tjänar 100 000 pund i veckan. De har lön efter antalet inkörda poäng. Det där har blivit lite överdrivet. De här killarna går väldigt bra tillsammans, säger Anders Fröjd.

Förra året fick ni kritik för att köra med lågbudgetlag och spara pengar till den här säsongen. Låg det lite i det?

– Nej, ingenting. Förra året hade vi en förarbudget på 180 000 kronor per match, och utfallet blev 173 000. Vi sparade 7 000 kronor per match och höll oss över golvsnittet. Det är bara bullshit, säger Anders Fröjd.

ARTIKELN HANDLAR OM