Kausaites nya jobb – tar över ligalaget

SPORTBLADET

Kausaite klar för Alvik: ”Är nyfiken”

Foto: Jurgita Kausaite tar över Alvik.

Jurgita Kausaite fick lämna det svenska damlandslaget.

Nu tar hon över Alvik i Basketligan.

– Jag är en vinnare - det vill jag smitta av mig genom mitt jobb, säger hon.

Efter bara tre matcher som förbundskapten i det svenska basketlandslaget fick Jurgita Kausaite sparken efter ett missnöje från spelartruppen.

– Vi konstaterade att vi inte fått ut så mycket av laget som vi trodde och hoppades, vi har inte fått organisationen och laget att fungera. Det behövdes ett skifte för att kunna gå vidare. Det är ett fruktansvärt svårt beslut att ta och det är absolut inte bara en persons fel. Det finns anledning för coacher, ledare, spelare och förbundet att titta sig i spegeln, sa svenska basketförbundets ordförande Hans von Uthmann då.

”Vet vad som krävs”

I stället ersattes hon av Fransisco Pinto som förbundskapten och nu står det klart att Kausaite tar över Pintos jobb – i Basketliga-laget Alvik.

– Jag vet vad det krävs att vara elitspelare och hur mycket tränares stöd betyder för unga spelare. Motivation är nyckel till alla framgångar. Jag är nyfiken. Jag visar massor känslor. Jag älskar sporten. Jag tror att allt är möjligt. Jag vågar och satsar. Alla dessa egenskaper vill jag förmedla till mina spelare och klubben, säger Jurgita Kausaite i ett pressmeddelande.

Hon tar över Alvik, som åkte ut i semifinal i år, och kommer även att vara tränare på basketinriktningen/NIU på Bromma Gymnasium.

– Jag är en vinnare – det vill jag smitta av mig genom mitt jobb, mina värderingar och hur jag bemöter en människa, säger Jurgita Kausaite.

ARTIKELN HANDLAR OM