Julstrumpor skapade infekterat bråk i EM

avEmelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Danska landslaget och norska journalister i bråk

Foto: BILDBYRÅN

Julstrumpor har skapat ett infekterat EM-bråk mellan norsk media och det danska handbollslandslaget.

Alla norska journalister har nu lämnat spelarhotellet då de inte längre känner sig välkomna, skriver bt.dk.

Danmark och Norge möttes i handbolls-EM i Helsingborg igår.

Inför matchen hängde de danska spelarna julstrumpor på dörrarna i sin hotellkorridor, och efter att norska journalister, som bodde på hotellet, publicerat bild och text om den speciella uppladdningen blev det bråk.

"Väldigt pinsamt"

De danska spelarna känner sig kränkta, och kommunikationsansvarige Alexander Elverlund berättade om de upprörda känslorna.

– Det är väldigt pinsamt, säger han till VG och fortsätter:

– Vi önskar att kunna ha ett privatliv på hotellet så därför reagerade vi när Dagbladet publicerade historien. De säger att den är humoristisk, men det kan vi inte hålla med om. Vi har pratat med både hotellet och EHF (internationella handbollsförbundet).

– Vi ska kunna känna att våra tillhörigheter är säkra under mästerskap.

Har checkat ut

Dagbladet menade i sin artikel att det ska ha hängt en julstrumpa med chokladpengar, som en pik, i guld även på den norska fotografens dörr – en version det danska landslaget inte är enig med.

Bråket har nu gjort att Dagbladets journalister lämnat det danska spelarhotellet, och även de norska TV2-journalisterna har checkat ut.

Elverlund säger att det inte ska ha funnits något krav från Danmarks sida, men enligt VG känner de sig inte längre välkomna.

Matchen slutade med en norsk 22-20-seger.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM