Waldner och ’Äpplet’ bojkottar OS-studion

SPORTBLADET

Viasat sänder inte tillräckligt från bordtennisen i OS”

Foto: J-O Waldner skulle ha varit med två gånger denna vecka i OS-studion, men har nu avbokat sin medverkan tillsammans med Mikael Appelgren.

I dag skulle J-O Waldner och Mikael ”Äpplet” Appelgren ha gästat Viasats OS-studio.

Men duon bojkottar sändningen – för att Viasat inte sänt tillräckligt mycket bordtennis.

– Hur ska jag kunna kommentera något som jag inte ens kan få se, säger Appelgren till bordtennisförbundets hemsida.

I dag var det tänkt att det skulle bli fokus på bordtennis i Viasats OS-studio.

Inbjudna var pingislegendarerna Jan-Ove Waldner och Mikael ”Äpplet” Appelgren som hade tackat ja till att närvara i studion i Rio de Janeiro, men nu tvärvänder legendarerna.

I stället bojkottar bordtennisduon Viasats sändning både under torsdagen och fredagen då de anser att kanalen inte sänt tillräckligt mycket bordtennis under OS.

– Hur ska jag kunna kommentera något som jag inte ens kan få se. Jag har ändå alla deras kanaler, säger Mikael Appelgren om varför han inte vill vara med i OS-studion till bordtennisförbundets hemsida.

Skulle snacka upp lagmatchen

Tanken var att Waldner och Appelgren skulle gästa studion inför dagens semifinaler och även varit där under fredagen för att snacka upp de svenska herrarnas lagmatch som spelas natten mot lördag.

”Våra svenska legendarer har dock avbokat detta med anledning av Viasat inte sänder tillräckligt från bordtennisen på OS. Waldner och Appelgren har tröttnat på att världssporten bordtennis inte visas och att då specifikt att de svenska matcherna inte visas”, skriver bordtennisförbundet i ett uttalande.

”Nu kan de kolla på tv”

Viasats sportchef Per Nunstedt är förvånad över Waldner och Appelgrens bojkott och håller inte med i kritiken.

– Vi satsar med kommentatorspar och bortennisreporter samt med Jörgen Persson som expert på plats i Rio. Och dessutom har vi haft ett längre bordtennisblock för den breda publiken. Men ”Äpplet” och J-O är fria att tycka vad de vill, och nu då de stannar hemma så kan de ju fortsatt följa ännu mer bra bordtennis framför tv:n eller datorn, säger Nunstedt enligt Expressen.

Följ Sportbladet på Facebook!

ARTIKELN HANDLAR OM