Galna sviten - kan gå rent 2018: ”Vore coolt”

Iksu besegrade Täby med hela 12–3 och har en segersvit som är uppe i 29 (!) raka vinster.

Nu har mästarinnorna chansen att gå rent under 2018.

Fem matcher återstår.

– Vi har tuffa matcher kvar men det hade varit jävligt coolt, lite som Arsenal när de blev ”invincibles”, säger Cornelia Fjellstedt.

Iksu har vunnit SM-guld de två senaste åren men är inte mätta för det.

Laget har inlett årets säsong strålande.

Umeå-gänget har vunnit samtliga matcher, redan gjort 100 mål framåt och har mäktiga målskillnaden +74 (!) efter blott nio omgångar.

– Vi vill utvecklas hela tiden. Jag har svårt att se att vi inte ska kunna vara så här bra med den glöd, vilja och bestämdhet som vi har, säger Cornelia Fjellstedt.

Under söndagen levererades ett nytt styrkebesked:

Seriefyran Täby slogs tillbaka med utklassningssiffrorna 12–3.

Det stod 10–0 en bit in i tredje perioden...

– Det var en fin prestation från vår sida. Vi hade en liten, liten dipp i tredje perioden, men i sin helhet var det väldigt bra, säger Fjellstedt.

29 raka segrar

Iksu har nu vunnit otroliga 29 (!) matcher i följd.

Laget har dessutom chansen att gå rent under 2018. Iksu förlorade den sista matchen 2017, men har sedan dess vunnit allt. Efter nyår under förra säsongen gick laget rent i grundserien och slutspelet, och i år har man inlett med idel vinster.

Fem matcher återstår under 2018.

– Vi har tuffa matcher kvar men det hade varit jävligt coolt, säger Fjellstedt om chansen att bli obesegrade under ett helt år.

Sedan drar hon en parallell till Arsenal 2003/04. Då vann klubben Premier League efter att ha gått obesegrade genom hela säsongen.

”Som Arsenal...”

– Det är lite som Arsenal när de blev ”invincibles”. De kryssade dock en del den säsongen, så vi får toppa dem, haha.

Hur stort vore det att gå rent?

– Det hade varit otroligt minnesvärt. Man brukar alltid få någon dipp men vi går för att vinna alla matcher.

Kvar på schemat finns bland annat ett möte med serietvåan Pixbo på hemmaplan.

– Vi har en del att bevisa innan vi kan kassera in helårsprenumerationen på vinster, men vi går för det, säger Fjellstedt.

Emelie Wibron om att ha chansen att vinna alla matcher 2018:

”Vill inte jinxa det...”

– Jag har tänkt tanken men inte pratat om det för jag vill inte jinxa det, nu får vi se om ni gör det istället, säger hon.

– Det hade varit sjukt häftigt att klara det. Sedan har vi Pixbo kvar, det är den tuffaste matchen innan nyår.

Wibron har varit med om att vinna SM-guld, gå rent i slutspel och slå målrekord, men medger att ett helt år med bara vinster skulle slå högt.

– Det är något som vi inte gjort innan. Det krävs otroligt fokus och en stor jämnhet för att lyckas. Att kunna vinna under så lång tid... det är sjukt imponerande. Jag själv skulle bli imponerad av oss om vi klarar det.

Hur bra är årets upplaga av Iksu?

– Det är alltid svårt att uttala sig om nu och det är i slutet av säsongen det visar sig hur bra man är, men vi har absolut potential att bli den bästa upplagan. Det säger inte lite, vi har haft några hyfsade lag förut.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.