US Open efter sexismen: ”Beklagar”

avPer Bohman

Alize Cornet tog av sig tröjan – och fick en varning.

Nu ber US Open om ursäkt.

”Vi beklagar att Ms. Cornet fick en varning i går. Vi har uppdaterat vår policy och det kommer inte att hända i framtiden”, skriver arrangören.

Värmeböjan i USA plågar spelarna under US Open. Såväl herr- som damspelare tog av sig tröjorna under matchernas värmepauser för att svalka sig. Men bara en kvinna har bestraffats för agerandet. Fransyskan Alize Cornet tog av sig sin tröja för att rätta till den under matchen och fick då en varning från domaren Christian Rask för ”osportsligt uppträdande”. Det fick delar av tennisvärlden att ryta till mot könsskillnaderna i regelbedömningen.

”Vi beklagar”

Nu går US Open ut och ber om ursäkt. I ett pressmeddelande skriver arrangören följande:

Alla spelare får byta sina tröjor när de sitter i sina stolar. Det är inget brott mot reglerna. Vi beklagar att Ms. Cornet fick en varning under gårdagen”, skriver organisationen och fortsätter:

Vi har uppdaterat vår policy och det kommer inte att hända i framtiden. Det var tur att hon bara fick en varning utan påföljande straff eller bot. Men kvinnliga spelare ska, om de vill, också få möjligheten att byta sina tröjor i ett mer privat utrymme nära banan när det finns möjlighet”.

1 av 2

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM