Ännu en pallplats i EM

avAnna Andersson

Publicerad:

Felix Rosenqvist var trea på Brands Hatch - behåller andraplatsen i mästerskapet

Felix Rosenqvist - en toppförare i F3

Felix Rosenqvist fortsätter att plocka poäng.

Och behåller andraplatsen i EM.

– Jag kommer aldrig att vara helt nöjd om jag inte vinner, säger han.

21-åringen som kör EM-serien i formel 3 hade en tuff, men framgångsrik helg på Brands Hatch, den 1,9 km korta banan i Storbritannien. Mückeföraren slutade femma i det mycket jämna kvalet och hade den startpositionen i samtliga tre lopp vilket gjorde det svårt att nå ändra fram till segern. I det första var han fyra, i det andra var han femma och i det tredje loppet tog han sig upp på prispallen sedan mästerskapsrivalen Raffaele Marciello diskvalificerats.

 – Jag siktar alltid på att vinna och kommer aldrig att vara helt nöjd om jag inte når dit, men samtidigt måste vi konstatera att vi antagligen gjorde det mesta av situationen den här helgen. Det är oerhört hård konkurrens i det här mästerskapet, och för min del innebar till exempel en hundradels sekund i kvalet att jag fick starta femma i stället för trea i det avslutande racet och det är en avgörande skillnad på den här banan. Det är totalt omöjligt att köra om, och jag tycker personligen inte att det här är riktigt vad racing handlar om; om man är snabbare än bilen framför ska man i alla fall få en ärlig chans att ta sig förbi, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Små marginaler

– Det är väldigt små marginaler och alla ligger på gränsen, och det känns bra att ha tagit sig upp på pallen igen under en helg då allt inte riktigt har klaffat till 100 procent. Ett stort tack till teamet som har gett mig en snabb och tillförlitlig bil.

Han behåller andraplatsen i mästerskapet och om två veckor avgörs nästa deltävling på Red Bull Ring i Österrike.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport