Kampsportsstjärnans oväntade storsatsning

Var med och tävlade i ”Kändishoppet” i TV3 – här är nästa utmaning

Jörgen Kruth är en ikon inom kampsport. Nu siktar han på poker.
Jörgen Kruth är en ikon inom kampsport. Nu siktar han på poker.

Han har vunnit både VM, SM och har 93 proffsmatcher på sitt konto.

Nu startar kampsportsikonen, Jörgen Kruth, en ny karriär – på poker.

– Det ska bli väldigt spännande, säger han.

Det är dags att utse Sveriges bästa pokerspelare.

En som är med i jakten på den prestigefyllda titeln är TV3-profilen och kampsportstjärnan Jörgen Kruth.

Hans meritlista imponerar och Kruth kan bland annat titulera sig både som världsmästare och svensk mästare under sina 20 år som aktiv.

Dessutom har han gått 93 proffsmatcher i ringen – men nu har han valt att sadla om.

Debut i Poker-SM

Nu väntar en satsning – på poker.

När poker–SM avgörs så är Kruth inte en av förhandsfavoriterna.

– Jag är inte jätteduktig på poker än kanske man ska tillägga, men många av mina kompisar spelar mycket och vid ett antal tillfällen, till exempel när vi är ute på en kompis landställe, åker kortleken alltid fram. Dessutom har jag testat på att spela en del i Las Vegas i samband med att jag har varit där och tävlat eller coachat MMA, säger han till Pokermagazine.se.

Blir hårdträning

Men inom poker kan allt hända och innan turneringen kommer avgöras ligger nu Jörgen Kruth i hårdträning vid pokerbordet.

När Main Event i poker-SM börjar så finns han med i startfältet och jagar prispotten som är på 225 000 dollar, motsvarande 1,5 miljoner kronor.

Och han hälsar att motståndarna får se upp.

– Jag är helt klart lite ringrostig, men jag ska ligga i hårdträning de närmaste dagarna, så mina motståndare får nog se upp på söndag.

Tävlade i kändishoppet

Jörgen Kruth var nyligen en av deltagarna i TV3:s nya satsning, "Kändishoppet" där flera idrottsprofiler och kändisar gjorde upp om vem som var bäst på simhopp.

–  Det var väldigt roligt. Jag fastnade verkligen för det och håller fortfarande på med det en del även om TV-inspelningarna är över. Det var spännande och spänningen är något jag saknat sedan jag slutade tävla i höstas.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN