Anja Pärson: ”Tråkigt att största stjärnan lämnar på kryckor”

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
1 av 16
Här kraschar Vonn. Foto: SVT

Lindsey Vonn såg med fasa hur Anja Pärson störtade under OS 2010.

I dag tvingades Pärson se Vonns otäcka krasch.

– Det känns tråkigt att VM startar med att det största namnet på damsidan får lämna mästerskapet på kryckor, skriver Anja Pärson på sin blogg.

Under OS i Whistler 2010 var Anja Pärson på väg mot silvret i störtloppet när hon tappade kontrollen i det sista hoppet.

Guldmedaljören Lindsey Vonn skickade på presskonferensen efteråt lyckönskningar till Anja genom Sportbladet:

– Det var en riktigt tuff krasch. Hon pressades ihop strax före hoppet och flög typ 60 meter, vilket är helt otroligt. Det såg riktigt illa ut. Jag pratade med hennes tränare och han sa att hon verkade vara okej. Jag hoppas att det stämmer och att hon snart kan tävla. Hon är en fantastisk tävlingsmänniska och konkurrent och jag önskar henne all lycka, sa Vonn.

”Sorgligt att det ska hända”

Ett dygn senare gjorde Anja Pärson en bragdcomeback och vann brons i superkombination.

I dag var det Anja Pärsons (o)tur att se Lindsey Vonn krascha. På sin blogg uttrycker Anja sitt medlidande:

– I dag skadade sig tidernas största alpina damskidåkare. Landade lite snett i ett hopp och sedan gick allting fel. Snön var mjuk och skidan grävde sig fast i snön så knät vek sig. Det är sorgligt att det ska hända och att det händer under ett mästerskap där jag vet att Lindsey ville ta många medaljer.

– I wish you all the best Lindsey!!

”Mentala biten påfrestande”

I likhet med SVT:s expert Pernilla Wiberg kritiserar Anja Pärson arrangörernas val att genomföra tävlingen, trots en förskjutning på över tre timmar på grund av dåligt väder.

– Pernilla sa det jag själv tänkte. 15 minuters uppskjutningar från kl 11 fram till kl 14.30, skriver Anja Pärson på sin blogg.

– Fysiska delen är en sak att hålla ordning på. Det är den mentala biten som blir påfrestande. Med nerver som tillhör och både en super-G-tävling där riskerna är stora och nerver för att det är mästerskap och den första tävlingen på VM. Det syntes på många åkare att de inte var i fas och hade problem med skärpan och känslan i snön. En snö som såg helt död ut, mjuk och och svår att veta hur skidorna skulle reagera i under svängarna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN