Bra British Open-start för Koch

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Getty
Carin Koch fick en bra start på British Open.

Solheim Cup-kaptenen Liselotte Neumann var på plats för att kolla in de europeiska spelarna.

Då fick hon se sin egen vicekapten Carin Koch imponera.

– Jag får vara nöjd, sade Koch efter sin parrunda i British Open.

Den 41-åriga golfaren gick första rundan i British Open på 72 slag – en start som ger henne ett bra slagläge i årets sista majortävling.

Koch inledde visserligen knackigt på Royal Liverpool och var tre över par redan efter sju hål. Men birdies på hål nio, tio och elva skickade upp svenskan som en raket i resultatlistan. På hål 15 slog hon sedan ett perfekt utslag som ledde till ännu en birdie. Allt inför ögonen på Liselotte Neumann, som bara för några veckor sedan utsåg Annika Sörenstam och Koch till vicekaptener i nästa års Solheim Cup.

– Jag kanske får leta ny vicekapten om hon fortsätter så här, sade Neumann och log.

"Plocka ut mig själv"

Koch skrattade när hon fick höra Neumanns kommentar:

– Jaja, men Juli (Inkster, USA) var ju spelande vicekapten, så det funkar väl det också. Då kan jag ju plocka ut mig själv, haha.

– Det ska bli jättekul att Lotta är kapten, och det ska bli jättekul att vara hennes vicekapten. Skulle det vara så att jag spelar bra nästa år och har chans att komma med, då är det ett väldigt bra problem. Det tror jag att både hon och jag tycker, sade Koch, som var nöjd med stora delar av sitt spel under inledningsrundan.

– Det var lite upp och ner. Mitt närspel är bra och min puttning känns bra. Men det var lite dåligt från tee emellanåt.

Efter riktigt tuffa förhållanden tidigare i veckan var det desto behagligare på banan under torsdagen. Regnet lyste med sin frånvaro och vindarna var mer hanterbara.

– Banan är tuff ändå, men det var ju spelbart i dag. Det var det knappt i går, sade Koch.

Bra avslutningar

De svenskor som spelade Solheim Cup förra året hade det tyngre än Koch under sina förmiddagsrundor. Caroline Hedwall, Anna Nordqvist och Maria Hjorth gick alla på 75 slag, tre över par. Men för Hedwall och Nordqvist kunde det ha varit betydligt värre. Båda var sex över par efter nio hål, men lyckades reparera scorerna med bra avslutningar.

– Jag försökte ta mig samman och lita på det jag gjorde. Jag är glad att jag lyckades komma in på tre över och inte lät det rinna iväg, sade Nordqvist.

En som däremot lät det rinna iväg var Sophie Gustafson. Hon hittade en fairwaybunker med utslaget direkt på ettan, ett hål som slutade med dubbelbogey och var början på en riktig mardrömsrunda. Det blev 80 slag till slut, och Gustafson lär få det svårt att upprepa tredjeplatsen från i fjol.

Carl Göransson/TT

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Golf