Indianerna kopplade grepp

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SCANPIX
Rune Holta.

Indianerna kopplade grepp på suveräna seriesegrarna Vetlanda i den första semifinalen i speedway. Seger med 50–40 gav ett ypperligt utgångsläge inför returen.

Samtidigt besegrade Piraterna Dackarna med 46–44.

Matchen i Kumla blev rejält försenad på grund av regn. Efter fem heat, när en kraftig skur drog in över banan, ledde hemmalaget 19–11. Direkt efter regnpausen tog Vetlanda två raka dubbelsegrar och skakade liv i matchen.

– Femettorna berodde nog mest på startbanorna i de heaten. Samtidigt var det svårt efter regnet, banan blev helt annorlunda. Sen kom vi också i gång bra, sade Indianernas Rune Holta, som under många år var firad stjärna i Vetlanda.

Kan räcka

– Tio poäng var vad vi hoppades på. Det ska kunna räcka även om Vetlanda är mycket bra hemma. Dagsformen kommer att avgöra i returen, sade Holta.

Vetlandas sportchef Bosse Wirebrand satte näven i luften efter sista heaten, trots förlusten. Anledningen var att Leon Madsen körde förbi både hemmaförarna och räddade oavgjort i heatet.

– Det var precis vad vi behövde, utbrast han. Tio poäng är ett underläge som vi kan hantera om alla presterar på topp även om Indianerna är ett mycket bra lag.

Knapp seger

I Målilla vann Piraterna borta mot Dackarna med 46–44, Greg Hancock säkrade segern i matchens sista heat. Trots förlusten var Dackarnas lagledare Jerker Eriksson inte alls så besviken.

– Vi förlorar matchen i matchen mellan reserverna med 15–3, så grabbarna på ordinarie plaster gör det riktigt bra. Vi vann borta i serien med tio poäng och jag tycker att vi ska ha chansen att vinna igen, sade Eriksson.

Till returen nästa onsdag hoppas Dackarna ha tillbaka skadade duon Andreas Jonsson och Tai Woffinden i laget.

TT

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway