Storslam för Chevrolet i STCC

Publicerad:

SPORTBLADET

Vann teammästerskapet och deras förare är i dubbelledning

Foto: Mattias Persson
Foto: Mattias Persson

Chevrolet vann teammästerskapet och Rickard Rydell och Michel Nykjær är etta och tvåa i förarmästerskapet.

Nu återstår bara finalen.

Tävlingen på Knutstorp gick precis som Chevrolet ville när Rickard Rydell och Michel

Nykjær vann det andra heatet dubbelt. Då blev teamet STCC-mästare 2012.

– Det är fantastiskt roligt att ha varit med och säkrat Chevrolet Motorsport Swedens första teamtitel någonsin i STCC, och det känns väldigt välförtjänt. Våra mekaniker och ingenjörer stannar kvar på banan längst av alla varje kväll och ser alltid till att ge oss tillförlitliga och snabba bilar; de är väl värda den här framgången, säger Rickard Rydell.

Rydell mot ännu en mästartitel?

Den regerande mästaren gick också upp i ledningen av mästerskapet tack vare segern i det andra loppet. Hans tuffaste konkurrent utanför teamet, Johan Kristoffersson,  tvingades bryta med tekniska problem.

– För egen del visste jag att en här helgen skulle bli otroligt viktig, och att åka härifrån med en seger och ledning i förarmästerskapet ger mig ett bra utgångsläge inför min hemmatävling på Solvalla. Det är dock fortfarande jämnt i toppen och finalen kommer att bli väldigt, väldigt intressant, säger Rydell.

Kristoffersson är den enda föraren utanför stallet som har chansen att hota Chevrolets förare inför finalen på Solvalla. Rydell har nu ledningen med nio poäng över Nykjær och Kristoffersson är ytterligare 11 poäng bakom.

- En tuff helg och ett tufft utgångsläge inför finalen, men än är det inte kört. Vinner jag båda heaten på Solvalla finns fortfarande chansen, säger Kristoffersson.

Då får Rickard Rydell inte vara bättre än trea i något av heaten.

– Självklart hade vi hoppats på bättre utdelning här, men ge upp? Glöm det, säger Kristoffersson

Finalen avgörs 21-22 september.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN